Škotsko visinsko govedo na črešnjevačkim livadama i pašnjacima
Obitelj Mekota uzgaja pasminu čije je meso kvalitetno, a dugi rogovi i duga crvena dlaka prepoznatljivo obilježje
Obitelj Mekota uzgaja pasminu čije je meso kvalitetno, a dugi rogovi i duga crvena dlaka prepoznatljivo obilježje
Naziv ovog poljoprivrednog proizvoda jedinstvena okusa upisan je u registar te zaštićen na području cijele Unije kao 48. proizvod iz Hrvatske
Iznimno aktivna Udruga umirovljenika okuplja tristotinjak članova, a otkako su dobili svoje prostorije u zgradi općine imaju prostor u kojem se mogu družiti, slaviti rođendane, smišljati nove projekte za svoje zlatne godine
Kasnorenesansi kaštel ima ulaznu branič-kulu, jednokatnu stambenu zgradu unutar obrambenih zidina, okružen je plitkim obrambenim jarkom, nekoć se u njega ulazilo preko pokretnog mosta, a bit će prenamijenjen u muzej
Minerva će postati hotel s četiri zvjezdice, a uz unapređenje kvalitete smještaja i sadržaja, cilj projekta je održivo upravljanje energijom i okolišem, digitalizacija te, u konačnici, održivo upravljanje cijelom destinacijom
Sufinancirat će se troškovi sjetve, pčelarstvo, povrtlarstvo, umjetno osjemenjivanje, uzgoj i držanje rasplodne stoke, nabava mehanizacije...
Potpisani ugovor za projekt “Rekonstrukcija i dogradnja – Kulturni centar” vrijedan je 922.142,05 eura
U zgradi starog zatvora u Ulici Matice hrvatske nakon konstrukcijske obnove provest će se i cjelovita obnova
– Nova i moderna staja ovom poljoprivrednom gospodarstvu omogućit će daljnji rast i razvoj, kakav želimo vidjeti u cjelokupnom hrvatskom stočarstvu, na čemu kontinuirano radimo – kazala je ministrica poljoprivrede Marija Vučković prilikom obilaska.
Predstavnici hrvatske tvrtke Borboleta, Borna Strižak i Stanislav Kostić, dizajner narukvica, istaknuli su da je projektni zadatak bio izazovan, no uspjeh nije izostao – što potvrđuje i sjajna online prodaja narukvica s motivima podgutnice i poculice kojih je prošle godine prodano više od dvije tisuće.
Na menijima u svakome od restorana gosti će moći uživati u češnjovkama s kiselim zeljem, siru s vrhnjem, domaćem špeku od turopoljske svinje, pastrvi na žumberački, goveđim rebrima u portugiscu...