projekt revitalizacije

Dobivaju jedan od najmodernijih parkova, evo kako će izgledati nakon uređenja

Gradovi
Koprivnica uređenje parka Fotografija: Grad Koprivnica Pogledajte galeriju
Prostor igrališta ide u kompletnu obnovu, od protuklizne, sigurnosne, gumene podloge do moderne opreme, a bit će namijenjeno i školi ali i ostalom građanstvu za rekreaciju

U koprivničkoj Gradskoj upravi održano je predstavljanje projekta revitalizacije gradskog parka. Riječ je o projektu u kojem je projektni zadatak formirao Grad Koprivnica, a na osnovu kojega je okupljen tim stručnjaka.

Predmet projekta revitalizacije gradskog parka obuhvaća infrastrukturni i hortikulturni dio te uređenje školskog igrališta osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, a prostor obuhvata ograničen je Zrinskim trgom sa sjevera, ulicom Đure Estera s istoka, s juga školskim dvorištem i parcelom za buduću izgradnju multimedijalnog centra te ulicom Antuna Nemčića sa zapada.

- Ono što me veseli je da je u sklopu projekta izgradnja jedno od najmodernijih sportskih igrališta, koje će biti naravno na korištenje i našim najmlađima, ali i svim građanima ovoga grada. Također, daljnjim širenjem po tom obodu dolazimo do našeg novog, kako smo ga nazvali, Zelenog trga, koji će vjerujem dati jedan novi šarm, jednu novu dimenziju i jedno novo mjesto za susretanje, druženje, pozitivnu energiju, pozitivnu vibraciju – kratko je projekt opisao Mišela Jakšić zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika, priopćili su iz gradske uprave.

Koprivnica uređenje parka

Osnovni cilj zahvata je aktiviranje prostora, obnavljanjem postojećih ili izgubljenih sadržaja te unošenje novih prema današnjim potrebama.

- Važno je naglasiti da je park zadržao formu i izgled sjeverozapadnog bastiona te prati srednjovjekovnu shemu grada. Prva zona zahvata je zona parka u kojoj imamo decentan dodir, u smislu da će se neke stvari samo obnavljati i restaurirati. Sljedeći element je dječje igralište koje je danas dosta devastirano i teren je u neodgovarajućoj konfiguraciji. Zatim imamo prostor kod crkve sv. Nikole koji je predviđen za buduću gradnju kulturnog centra. Iduća  preinaka odnosi se na područje koje je previđeno za pozicioniranje klizališta zimi i pozornice ljeti. Zadnja preinaka odnosi se na prostor igrališta koje ide u kompletnu obnovu, od protuklizne, sigurnosne, gumene podloge do moderne opreme. Igralište će biti namijenjeno i školi ali i ostalom građanstvu za rekreaciju -  objasnio je Zdravko Sarapa, projektant.

Sama struktura parka neće se previše mijenjati, radit će se samo manje preinake, primjerice obnova aleje čempresa te postavljanje strukture u stilu bivše kupole Ivanove špilje. Nove klupe u parku su zamišljene kao zona za sjedenje i okupljanje, a ne kao pojedinačni elementi. Rasvjeta će biti postavljena u decentnom obliku, osvjetljavat će samo stazu, paviljon te klupe.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje