Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Dom kulture Kutina bio je premali za sve zainteresirane, pa se plesalo dvije večeri

Gala baletna večer – 25 godina baleta u Kutini

Foto: Kutina
Kutinske su balerine u dva dana otplesale 29 koreografija iz 7 klasičnih baleta, u čak 130 kazališnih kostima

Balet Pučkog otvorenog učilišta Kutina svečanom gala-večeri obilježio je 25 godina svoga rada u Kutini. Dvodnevne izvedbe održane su na zahtjev publike koja je oba dana ispunila dvoranu Doma kulture u Kutini.

Baletna predstava bila je prilika da se prisjete samih početaka rada kada je umirovljena balerina HNK Zagreb Vesna Kovačević u Kutini prvi put okupila buduće balerine. Plešući balet Vesna Kovačević obišla je cijeli svijet i plesala u najpoznatijim baletnim predstavama, a svoje je znanje prenijela na kutinske balerine i zarazila ih ljubavlju prema baletu.

Njezina učenica Tessa Uroić danas ne samo da pleše kao glavna solistica kutinskog baleta sa  svojim partnerom Vanjom Škurićem nego i potpisuje koreografije.

Kutinske su balerine u dva dana otplesale 29 koreografija iz 7 klasičnih baleta, u čak 130 kazališnih kostima.

Publika u Kutini imala je priliku vidjeti najljepše izvedbe cjelovečernjih baleta koje su imali priliku gledati tijekom proteklih 25 godina, kao i koreografije za koje su balerine nagrađene na brojnim plesnim natjecanjima: od hrvatskog nacionalnog baleta ‘Đavo u selu’, do eteričnih bijelih baleta ‘Giselle’ i ‘Labuđe jezero’...