Ugledni Guardian o 'Crvenoj Rijeci'

'Grad ljevice i glazbe i posljednja oaza umjetničke slobode u Hrvatskoj'

Gradovi
Rijeka Fotografija: Goran Kovačić/PIXSELL Pogledajte galeriju
Britanski Guardian danas je objavio tekst o Rijeci pod naslovom 'Crvena Rijeka je spremna razvaliti kao Europska prijestolnica kulture 2020.'

Britanski Guardian danas je na svom portalu objavio tekst o Rijeci, koja će biti 2020. biti Europska prijestolnica kulture, a autor James Hopkin u tekstu je naglasio kako se radi o gradu ljevice i glazbe te o posljednjoj oazi umjetničke slobode u Hrvatskoj.

- Britanci su ovog ljeta na Jadranu rezervirali više od milijun noćenja i to u poznatim dalmatinskim turističkim centrima poput Dubrovnika, Splita i Hvara. S druge strane, Rijeka se pozicionirala kao destinacija onima koji su u potrazi za drugačijim iskustvom putovanja – piše autor u tekstu pod naslovom "Crvena Rijeka je spremna razvaliti kao Europska prijestolnica kulture 2020.".

Guardian piše kako se bivši industrijski kompleksi u Gradu preuređuju u umjetničke prostore, dok se u gradskim austro-ugarskim palačama i venecijanskim kućama otvaraju novi restorani i barovi. Među ostalim, autor u tekstu preporučuje i niz popularnih mjesta za izlaske i uživanje u lokalnoj kuhinji.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje