Vodice

Izdana građevinska dozvola za gradski vrtić i sve je spremno za izgradnju

Gradovi
Dječji vrtić Vodice Fotografija: Grad Vodice
Prema projektu u novi dječji vrtić moglo bi biti mjesta za još dvjestotinjak djece

Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju Šibensko-kninske županije izdao je Gradu Vodicama građevinsku dozvolu za izgradnju novog dječjeg vrtića u Doćinama.

Grad Vodice financirao je izradu idejnog projekta i idejnog rješenja, a prošlog je ljeta izrađen i glavni projekt. U tijeku je izrada izvedbenog projekta i projekta opreme uređenja nove predškolske ustanove. Osigurana je sva potrebna dokumentacija i samo građevinsko zemljište u Doćinama, u središtu grada, ukupne površine 3217 m².

Prema projektu sam objekt trebao bi biti veličine 2474 m² bruto površine i zadovoljavati sve propisane standarde za predškolske ustanove, a mogao bi primiti još dvjestotinjak djece.

Postojeći gradski vrtić Tamaris koji se smjestio u glavnoj zgradi i u još dva iznajmljena pomoćna objekta nije dovoljno velik kako bi primio svu djecu. Nakon što je osigurano zemljište, potrebna dokumentacija i dobivena građevinska dozvola, preostaje sama izgradnja. Procijenjena vrijednost izgradnje same zgrade, bez unutarnjeg uređenja, iznosi više od 18,5 milijuna kuna, priopćili su iz gradske uprave.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje