Izbornik
Naslovnica Gradovi Slavonski Brod
Nakon sjajnog uspjeha u Beogradu, Veočić je rekao novinarima da još sređuje dojmove

"Nakon svakog Gabijevog turnira desetak djece počne trenirati boks"

storyeditor/2024-05-03/PXL_020524_113915381.jpg
1/2
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL Gradonačelnik je Gabrijelu uz čestitku dodijelio novčanu nagradu od 5000 eura kao pomoć u pripremama za Olimpijske igre. Pritom je uz smijeh komentirao da mu mladi prvak izgleda kao da ne boksa, jer mu lice nakon pet žestokih mečeva izgleda potpuno čisto, bez modrica i ožiljaka
Slavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara u gradskoj je vijećnici primio i novčano nagradio novog europskog prvaka Gabrijela Veočića

Novog europskog boksačkog prvaka Gabrijela Veočića proteklog je tjedna primio slavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara. Bila je to njegova šesta europska medalja, prva zlatna u seniorskoj kategoriji, kojom si je bez sumnje priskrbio epitet najvećeg slavonskobrodskog boksača svih vremena. Nakon sjajnog uspjeha u Beogradu, Veočić je rekao novinarima da još sređuje dojmove te da mu je na uspjehu čestitao i Željko Mavrović.

Emocije se još nisu slegle

Nakon kratkog odmora u razgovoru s gradonačelnikom i novinarima predstavio je svoje planove i pripreme za Olimpijske igre u Parizu, gdje želi osvojiti medalju.

– Emocije se još nisu slegle kako treba. Kad me uvrste među velikane poput Parlova, Beneša ili Hrgovića, onda vidim važnost tog rezultata. Bilo je doista puno čestitki, nisam još stigao svima odgovoriti – rekao je Veočić.

Na putu do zlata Gabrijelu je stajalo pet suparnika. Sve ih je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca, a jednog je svladao i prekidom. Međutim, put nije bio lagan. Najteže je bilo u finalu, gdje ga je dočekao domaći predstavnik, Srbin Rastko Simić. Za Gabrijela je to bila borba kao i svaka druga, ali ipak je bilo malo napeto, više psihički, zbog publike.

– Nisam imao preteških trenutaka, ali bile su dvije male krize. Jedna je bila u drugoj rundi protiv Španjolca, gdje mi je sudac počeo brojiti kao da sam u knockdownu, a druga u finalu, gdje je zalutao jedan udarac, jer ni ja ne mogu sve izbjeći – ispričao je Veočić.

Gradonačelnik je Gabrijelu uz čestitku dodijelio novčanu nagradu od 5000 eura kao pomoć u pripremama za Olimpijske igre. Pritom je uz smijeh komentirao da mu mladi prvak izgleda kao da ne boksa, jer mu lice nakon pet žestokih mečeva izgleda potpuno čisto, bez modrica i ožiljaka
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL Gradonačelnik je Gabrijelu uz čestitku dodijelio novčanu nagradu od 5000 eura kao pomoć u pripremama za Olimpijske igre. Pritom je uz smijeh komentirao da mu mladi prvak izgleda kao da ne boksa, jer mu lice nakon pet žestokih mečeva izgleda potpuno čisto, bez modrica i ožiljaka

Mladi boksač, rođeni Brođanin, postao je sinonim za sportski uspjeh grada te je ovaj prijam bio prilika za priznanje njegova rada, talenta i predanosti.

Gradonačelnik mu je čestitao na sjajnom uspjehu i poželio mu sve najbolje u Parizu.

– Pratio sam Gabrijelove nastupe i rekao bih da je dominirao prvenstvom. Doduše, nama je lako gledati sa strane, ali vidjelo se da je klasa iznad. Kad je osvojio zlato na prvenstvu do 22 godine, govorilo se "pa to su klinci". Ali evo, sad je ušao među ove "maconje", pa je opet pokazao da se igra kao s klincima – istaknuo je Duspara.

Počinju pripreme za Pariz

Gradonačelnik je Gabrijelu uz čestitku dodijelio novčanu nagradu od 5000 eura kao pomoć u pripremama za Igre. Pritom je uz smijeh komentirao da mu mladi prvak izgleda kao da ne boksa, jer mu lice nakon pet žestokih mečeva izgleda potpuno čisto, bez modrica i ožiljaka.

– Radi Gabrijela smo morali raditi novu dvoranu u prostoru koji nije bio predviđen za boks. Uvjeti su sada pristojni, ali bojim se da ćemo, kako on napreduje, morati graditi još veću – rekao je Duspara.

Poznati boksač došao je na prijam u Gradsku upravu u pratnji oca i trenera Pere Veočića i predsjednika boksačkog kluba Brod Mateja Pudića, koji je rekao da mnogo djece dolazi trenirati boks upravo zbog Gabrijela koji osvaja karizmom.

– Sa svakim Gabijevim povratkom s turnira u klubu se pojavi desetak nove djece koja žele biti kao on. On je veliki uzor svakom našem djetetu – istaknuo je Pudić.

storyeditor/2024-05-03/Panonija.jpg Dosadašnji treninzi u Našicama privukli su oko 200 djece Dva nova karting vozila za mališane od devet godina nadalje storyeditor/2024-05-02/IMG-20240502-WA0040.jpg Uz osobe u dobi od 65 godina i starije obuhvaćene su i osobe s invaliditetom Novi ugovori za projekt Zaželi: Ovo je drukčije, ali mislim da ću se snaći storyeditor/2024-05-03/smz_b_slager_sporzum_hgss.jpg Stiže i novi motorni čamac HGSS-u za nabavu opreme Županija daje 34.000 eura