Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Veliko priznanje jaskanskom saksofonistu

Nikoli Fabijaniću tri nominacije za glazbenu nagradu Porin

Foto: Jastrebarsko
Album “Koncerti za saksofon i gudače” Nikole Fabijanića i Acoustic Project Strings, nominiran je u tri kategorije – za najbolji album, skladbu i snimku albuma klasične glazbe

Album “Koncerti za saksofon i gudače” Nikole Fabijanića, vrsnog glazbenika iz Domagovića i ravnatelja jaskanskog Centra za kulturu, koji je snimio s Acoustic Project Strings, nominiran je za prestižnu nagradu Porin u čak tri kategorije – za najbolji album, skladbu i snimku albuma klasične glazbe.

Fabijanić je već osvojio ovu prestižnu nagradu s Papandopulo kvartetom 2014. za najbolji album klasične glazbe i u 2018. za najbolju 
skladbu klasične glazbe “Petar Obradović: Bird concerto - allegro con brio” autora Petra Obradovića, u suradnji sa Simfonijskim orkestrom HRT-a.

Diplomirao je i magistrirao saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 1997. godine, a usavršavao se kod renomiranih svjetskih 
saksofonista. Svojim znanjem i iskustvom zasigurno će doprinijeti da se glas o bogatoj jaskanskoj glazbenoj sceni čuje još dalje, a osobito zahvaljujući aktivnostima Centra za kulturu gdje je imenovan za ravnatelja krajem rujna prošle godine.

Između  ostalog, Fabijanić je osnivač  i Jaska Art festivala koji okuplja vrsne glazbenike i velika imena klasične glazbe, a za ovu godinu planira se kvalitetan program i pregršt novosti. I nominacija je veliko priznanje, a dobitnici Porina bit će poznati 25. ožujka.

Domaćin ceremonije Porina bit će Osječko-baranjska županija i grad Osijek. Porin se ove godine dodjeljuje 29. put, a stiglo je 2116 prijava u 37 kategorija, što je 332 prijave više u odnosu na lani.