Izbornik
Naslovnica Gradovi Belišće
INVESTICIJA OD 6,3 MILIJUNA KUNA

Novi poduzetnički inkubator

Foto: Grad Belišće
Novi Polet imat će površinu od 730 četvornih metara

Održana je uvodna konferencija projekta "Novi Polet - izgradnja proizvodnog poduzetničkog inkubatora". Nositelj projekta je Grad Belišće, a partneri su Lokalna razvojna agencija grada Belišća i Poduzetnički inkubator Polet.

Projekt se provodi u okviru ITU mehanizma Urbane aglomeracije Osijek. Vrijedan je više od 6,3 milijuna kuna, dok potpora iznosi četiri milijuna kuna. Novi Polet imat će površinu od 730 m2, od čega će više od 600 kvadrata biti za proizvodne djelatnosti, odnosno za četiri radionice. Bit će sagrađen u prvoj gospodarskoj zoni kod Karašice.

Zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković nada se da će Grad Belišće time riješiti potrebe malih poduzetnika i start-upova.

POČINJE GRADNJA UREĐAJA ZA PROIZVODNJU PITKE VODE Belišćani će imati kvalitetniju vodu

– Omogućit ćemo im prostor u kojem će moći na adekvatan način započeti plovidbu kroz burne vode poduzetništva. Ovakvim ulaganjima dajemo im taj "novi polet" kako bi u budućnosti oni bili ti koji će otvarati radna mjesta  – dodala je ona.

Postojeći poduzetnički inkubator, osnovan 2014., predstavila je direktorica Poleta Karolina Štefan Bugarinović, naglasivši njegovu 100-postotnu popunjenost u devet poslovnih prostora.

– Upravo ta popunjenost motiv je za gradnju dodatnog proizvodnog poduzetničkog inkubatora. Subvencionirani zakup poslovnog prostora jedna je od najvećih pogodnosti koje pruža Poduzetnički inkubator Polet. Osim toga, poduzetnici su oslobođeni plaćanja komunalnih usluga te grijanja i električne energije koja se dobiva putem solarne elektrane – pojasnila je direktorica Štefan Bugarinović.