Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
Počeo projekt “Želim raditi, želim pomoći – faza III”

O najmanje 180 korisnika brinut će se 30 teže zapošljivih žena

Foto: Novska
Ukupna vrijednost ovogodišnjeg projekta je 196.854,47 eura, odnosno 1,483.200 kuna. Riječ je o maksimalnom mogućem iznosu koji se mogao ostvariti u 3. fazi projekta.

Nakon uspješno provedene prve dvije faze programa Zaželi započeo je u Novskoj projekt “Želim raditi, želim pomoći – faza III”. Tim povodom održana je početna konferencija projekta.

– Grad Novska je ovaj put kroz projekt “Želim raditi, želim pomoći – faza III” zaposlio 30 teže zapošljivih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem s područja grada Novske te tako omogućio unapređenje njihova radnog potencijala, ublažio posljedice njihove nezaposlenosti i povećao njihovu konkurentnost na tržištu rada. Istovremeno je potaknuta socijalna uključenost i povećana razina kvalitete života za najmanje 180 krajnjih korisnika, starijih i nemoćnih osoba kojima je potrebna potpora i podrška u obavljanju svakodnevnih aktivnosti – rekla je gradonačelnica Novske Marija Kušmiš prilikom predstavljanja projekta.

Ukupna vrijednost ovogodišnjeg projekta je 196.854,47 eura, odnosno 1,483.200 kuna. Riječ je o maksimalnom mogućem iznosu koji se mogao ostvariti u 3. fazi projekta.

Inače, Grad Novska jedan je od gradova koji provode projekt Zaželi od samoga početka i uspjeli su osigurati sredstva u sve tri faze te su po ostvarenom iznosu među uspješnijima.

Ukupno su osigurali 9,1 milijun kuna – u prvoj fazi 5,48 milijuna kuna, a za drugu 3,71 milijuna kuna.

U međuvremenu su u Novskoj otvorenjem Dnevnog centra za starije osobe, uz pomoć Doma za starije i nemoćne u Sisku, uspjeli i osigurati dugoočekivanu dostavu toplih obroka na kućnu adresu naših starijih sugrađana za što je postojala potreba. 

NOVSKA U Novskoj uređena čekaonica ginekološke ambulante U Novskoj se i ove godine održao Global Game Jam Natjecanje u izradi videoigara okupilo 130 natjecatelja NOVSKA U Dnevnom centru stariji se mogu družiti, dobiti savjete...