Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Državna smotra

Oko 800 učenika iz cijele Hrvatske sudjelovalo na smotri LiDraNa

Smotra Lidrano je u Vinkovcima okupila oko 800 učenika iz cijele Hrvatske
Foto: Grad Vinkovci

Proteklog je tjedna u Vinkovcima održana Državna smotra LiDraNo za učenike osnovnih i srednjih škola. Tijekom pet dana smotre u Vinkovcima je bilo oko 800 učenika i mentora koji su pokazivali kreativnost, entuzijazam i stvaralaštvo na literarnom polju, ali i u dramsko-scenskom i novinarskom stvaralaštvu.

– LiDraNo ima više od 30 godina tradicije, potiče učenike da se razvijaju u umjetničkim stvaranjima. Znamo što umjetnost i kultura nose svakom narodu, a isto je tako istraživačko novinarstvo itekako važno i treba ga njegovati – rekla je Marijana Češi, viša savjetnica za hrvatski jezik u Agenciji za odgoj i obrazovanje, a ovdje je u ulozi predsjednice Državnog povjerenstva LiDraNa.

Zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić pozdravio je okupljene učenike, ističući da se ova smotra prvi put održava u Vinkovcima te da mu je drago što su na ovaj način otvorili vrata novim idejama, inspiracijama i prijateljstvima. Učenici iz cijele Hrvatske imali su priliku nekoliko dana upoznavati Vinkovce i njegove znamenitosti.

storyeditor/2024-04-25/Noc_knjige_3.jpg Ove godine prvi put u Gradskoj knjižnici i čitaonici "Noć knjige" ispunila je svaki kat i sve prostore knjižnice storyeditor/2024-04-26/Skola_1-1.jpg Cilj je da svako dijete ima mjesto u vrtiću i da svi učenici pohađaju nastavu u jednoj smjeni Nova škola omogućit će jednosmjensku nastavu za 900 učenika Vinkovački gradski bazeni iz godine u godinu privlače sve veći broj posjetitelja Najavljeni veliki radovi na bazenu Uz izgradnju vanjskih bazena ide i energetska obnova