Potpisan ugovor

Osječka tvrtka gradit će Islamski kulturni centar u Sisku

Gradovi
Potpisan ugovor o izgradnji Islamskog kultrunog centra Fotografija: Nikola Čutuk/PIXSELL
Objekt će se graditi 18 mjeseci, a imat će 2641 kvadrat bruto korisne površine uz promjer kupole od 23 metra i minaret visok 40 metara

Gradnja Osijek bit će izvođač radova na objektu Islamskog kulturnog centra u Sisku koji će se graditi u naselju Caprag. U ponedjeljak je u Sisku s predstavnicima izvođača ugovor težak 50,9 milijuna kuna potpisala Islamska zajednica u RH. Objekt će se graditi 18 mjeseci, a imat će 2641 kvadrat bruto korisne površine uz promjer kupole od 23 metra i minaret visok 40 metara.

- To je jedini vjerski objekt u Hrvatskoj koji je zbog svog sadržaja od Vlade RH proglašen objektom od posebnog društvenog interesa. Budući da će objekt, uz arhitektonsku vrijednost,  imati kulturne, vjerske i karitativne sadržaje te će predstavljati novu kvalitetu za grad Sisak, kojem će dati i novu vizuru. Cijela islamska zajednica u zemlji stoji iza tog projekta i on je za nas prioritet  - rekao je muftija dr. Azis ef. Hasanović, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Iako Islamska zajednica nije u sustavu javne nabave, radi transparentnosti projekta proveli su pozivni natječaj pozvavši 14 najznačajnijih građevinskih hrvatskih tvrtki. Nakon duge evaluacije kao najbolji ponuđač izabrana je Gradnja Osijek.

- Radi se o sakralnom objektu, iznimno zahtjevne konstrukcije i bit će nam izazov raditi ga – rekao je direktor Gradnje Osijek Zorislav Šmit.

- Ovim potpisom ugovora i skorim početkom gradnje budućeg centra nastupilo je novo poglavlje u životu muslimana Siska i županije te je ovo, nakon osnivanja Islamske zajednice 70-ih godina, najvažniji događaj za sisačke muslimane - rekao je prilikom potpisivanja ugovora glavni imam sisački Alem ef. Crnkić.

Islamski kulturni centar, za potrebe 4.500 muslimana Sisačko-moslavačke županije, planira se dugo vremena, prije nekoliko godina riješeni su imovinsko pravni odnosi s državom na parceli od oko 25.000 kvadratnih metara dok je lani ishođena i građevinska dozvola. Prva faza gradnje uključit će, osim samog objekta, parkiralište za automobile i autobuse, terasu restorana, pristupne ceste...

  • Avatar
    Primula 05. Studeni 2017. u 00:44 Možda misle pozvat Mohameda Alarefes, profesora učenja napamet na Kraljevskom sveučilištu u Rijadu. Pa da održi predavanje o tome kako FIFA treba zabraniti nogometašima da se križaju kad zabiju gol. Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-4498954/FIFA-urged-BAN-Christian-players-making-cross-sign.html#ixzz4xVeIZ7IO Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook
  • Avatar
    Primula 04. Studeni 2017. u 23:30 Ovakva ogromna konstrukcija za 4,5 k vjernika muhamedanske religije? Tko će biti siguran da on neće postati rasadnik ideja kakve dobrodošle nigdje u svijetu i modnih dodataka koji zaklanjaju ljepotu gospođa i gospođica?
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje