Pulska žila kucavica

Otvorena nova dionica obilaznice: od sada veća protočnost i sigurnost

Gradovi
pulska obilaznica Fotografija: Grad Pula Pogledajte galeriju
Pulski gradonačelnik Boris Miletić rekao je da bi do konca godine trebali imati u potpunosti izgrađenu proširenu prometnicu s trajnim kružnim tokovima na križanju sa Šišanskom i Medulinskom cestom

U jutarnjim satima za promet je otvorena novoizgrađena dionica pulske obilaznice koja je obuhvatila izgradnju dva prometna traka, nogostupa (pješačke/biciklističke staze), javne rasvjete i oborinske odvodnje te zaštitu i prelaganje postojećih instalacija. Na toj će se dionici nastaviti radovi na uređenju bankine i pokosa te hortikulturno uređenje središnjeg i rubnih zelenih pojaseva.

"Ovo je jedan od značajnijih infrastrukturnih razvojnih projekata za Grad Pulu kojim će se osigurati veća protočnost i sigurnost u prometu posebno izraženo u ljetnoj sezoni kada je promet najintenzivniji. Širenjem grada Pule možemo reći da je ovo jedna od glavnih gradskih prometnica i ulazak u ovaj projekt ispravna je odluka koja će uvelike doprinijeti svima našim sugrađanima. Upravo njima i svim ostalim sudionicima u prometu želio bi zahvaliti na razumijevanju i strpljenju za vrijeme izvođenja radova. Prilikom utvrđivanja faza izvođenja radova  vodili smo računa i utjecaj turizma, turističke sezone i samoga prometa tijekom ljeta gdje smo našli optimalan model fazne izvedbe kako bi promet čim manje bio opterećen. Veliku zahvalu upućujem i vrijednim radnicima tvrtke Cesta d.o.o. koji izvode radove pod ekstremnim temperaturnim uvjetima no upravo njihovom požrtvovnošću projekt ide sukladno planiranoj dinamici te sam siguran da ćemo do konca godine imati u potpunosti izgrađenu proširenu prometnicu s trajnim kružnim tokovima na križanju sa Šišanskom i Medulinskom cestom", istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je u ponedjeljak obišao radove.

Radovi na proširenju Ceste prekomorskih brigada (obilaznice) 2. dio 1. faze započeli su 3. travnja 2017. godine s rokom izvođenja radova od 150 radnih dana. Osim izgrađenog drugog kolnika od rotora na Medulinskoj cesti do nekadašnjeg skretanja za Valmade u dužini od oko 1,2 kilometra, rekonstrukcijom raskrižja sa Šišanskom i Medulinskom cestom u kružna raskrižja te djelomičnom rekonstrukcijom prometnica koje se priključuju na ta raskrižja ukupna duljina zahvata iznosit će oko 2,2 kilometara. 
Vrijednost investicije iznosi 20 milijuna kuna.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje