Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Nakon 30 godina Dubrovnik ozbiljno ulaže u sportsku infrastrukturu

Otvoreno novo igralište s umjetnom travom u Gospinu polju

1/2
Foto: Grad Dubrovnik
Nogometno igralište, dimenzija 113 m puta 71 metar, s terenom za igru površine 101 m puta 65 metara, udovoljava propozicijama za odigravanje utakmica Saveznog ranga

– Više od 30 godina prošlo je od posljednjeg većeg ulaganja u sportsku infrastrukturu Grada Dubrovnika. To ne smijemo dopustiti jer ulaganje u sport znači ulaganje u mlade i ulaganje u poticanje izvrsnosti – poručio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković otvarajući novi teren s pratećim svlačionicama u Gospinu polju. Završene su prve dvije faze uređenja koje su obuhvatile izradu igrališta s umjetnom travom te novi kontejnerski sklop sa svlačionicama, sanitarnim čvorovima i ostalim potrebnim pomoćnim prostorijama.

Smanjit će se gužve, Libertas će ove godine raspolagati s 27 novih autobusa Dubrovnik dobio prva tri zglobna autobusa

U planu i uređenje tribina

Vrijednost investicije iznosi 6,7 milijuna kuna s PDV-om. Gradonačelnik Franković je tom prigodom najavio i skori početak radova na trećoj fazi radova na igralištu koja uključuje gradnju novog terena do postojećeg igrališta te uređenje tribina i njihovo natkrivanje.

Podsjetio je brojne okupljene sportske djelatnike te predstavnike političkog i javnog života da je Grad Dubrovnik donio Strategiju razvoja sporta i sportske infrastrukture od 2018. do 2028. godine na temelju koje je pokrenut veliki investicijski ciklus.

Gradonačelnik je ovom prilikom najavio da je u tekućoj godini planirana rekonstrukcija manjeg nogometnog terena do Sportske dvorane na kojem će se zamijeniti umjetna trava i reflektori. Osim toga, u 2020. godini planirana je i energetska obnova zgrade Sportske dvorane, ali i uređenje tzv. dvorane „Gladijatori“ na mjestu bivše stanice za tehnički pregled.

Godinama se nije investiralo Grad Dubrovnik u školstvo u 2019. uložio 97,9 milijuna kuna

Izrađeni drenažni slojevi

Investicijom koordinira Javna ustanova Športski objekti Dubrovnik, a njezin ravnatelj Lukša Klaić u povodu otvorenja igrališta u Gospinu polju kazao je da je postavljena trava certificirana od Fife, a certifikat jamči da se tu mogu održavati utakmice i s većim stupnjem natjecanja nego što je bilo dosad.

Na terenu su ujedno izrađeni novi drenažni slojevi s kanalima zbog čega nije bilo poplava u jesenskom periodu. Napravljeni su i pojačani zidovi, nova ograda i meka zaštita na betonskim zidovima te je postavljena umjetna trava s amortizirajućom podlogom. Nogometno igralište, dimenzija 113 m puta 71 metar, s terenom za igru površine 101 m puta 65 metara, udovoljava propozicijama za odigravanje utakmica Saveznog ranga. Popratne prostorije imaju 430 kvadrata u zatvorenom i 60 metara četvornih na otvorenom i imaju četiri svlačionice sa sanitarnim čvorovima, sobe za suce i delegate, wc za posjetitelje, dvoranu za sastanke.

Na novouređenom nogometnom igralištu, odmah nakon otvorenja, trening su održali i mali igrači GOŠK-a.