Izbornik
Naslovnica Gradovi
ĐAKOVO

Posao za 53 žene, brinut će se o 318 korisnika

Foto: Maja Muškić
U Grad Đakovo, zahvaljujući projektu "Svi Zajedno II", stiže novih 4.877.639 kuna

Gradu Đakovu odobren je nastavak programa zapošljavanja žena "Zaželi 2", financiranog iz Europskog socijalnog fonda. U Grad Đakovo tako, zahvaljujući projektu "Svi Zajedno II", stiže novih 4.877.639 kuna.

ČAZMA Kroz “Zaželi, program zapošljavanja žena – faza II” posao dobilo 17 žena

Projektom je previđeno zapošljavanje 53 žene koje će dvanaest mjeseci obavljati poslove potpore i podrške te brige o 318 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području Grada Đakova. Također, predviđeno je i zapošljavanje jednog voditelja projekta i dva administratora.

Očekuje se da bi žene mogle početi raditi polovicom ožujka.

U opisu posla će im biti pomoć u dostavi namirnica, lijekova i drugih potrepština, kao i u pripremi obroka u kućanstvima korisnika, zatim u održavanju čistoće njihovih domova, kao i pomoć pri oblačenju, svlačenju i održavanju osobne higijene starijih i nemoćnih osoba. Pomagat će im u socijalnoj integraciji, posredovati u ostvarivanju raznih prava, pri dostavi lijekova, plaćanju računa, dostavi pomagala i slično. Građanima o kojima će se skrbiti pružat će i podršku razgovorima i druženjem, uključivat će ih u društvo. Bit će im i pratnja i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.