Loši izborni rezultati

Raspušteno predsjedništvo i gradska organizacija HNS-a

Gradovi
Hrvatska narodna stranka Fotografija: Igor Šoban/PIXSELL
HNS je u Sisku, zbog svađe čelnika sa sisačkom SDP-ovom gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček, izašao samostalno na izbore i ostao ispod izbornog praga

Raspušteno je predsjedništvo i čitava sisačka organizacija Hrvatske narodne stranke, a povod su iznimno loši rezultati na proteklim lokalnim izborima. Tada je HNS u Sisku, zbog svađe čelnika sa sisačkom SDP-ovom gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček, izašao samostalno na izbore i ostao ispod izbornog praga.

Za povjerenika je imenovan Ivan Nekvapil, čelnik HNS-a Sisačko-moslavačke županije.

- U tijeku je provjera stvarnog stanja članstva, koja nije rađena od 2013. godine, nakon čega ćemo pripremiti unutarstranačke izbore. Nadamo se dovesti novu, mladu ekipu u stranku jer je ovo do sada bila čista borba bivšeg vodstva s aktualnom sisačkom gradonačelnicom koja je dovela do toga da ostanemo u Sisku bez vijećnika. Doći će sada novi, mladi ljudi - rekao nam je Nekvapil.

Kako doznajemo, aktualno vodstvo sisačkog HNS-a predvođeno bivšim dogradonačelnikom Vladom Andučićem, odbijalo je prihvatiti odgovornost za poraz na izborima, te nije odustajalo od ponovne kandidature Andučića. Zbog toga se išlo na raspuštanje cijele organizacije.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje