Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
I OVE GODINE RAZMINIRANJE NA NOVLJANSKOM PODRUČJU

U Novskoj treba razminirati još 2,1 četvorni km

Foto: Grad Novska
Plan čišćenja minski sumnjivih područja u Novskoj su prezentirali predstavnici Hrvatskog centra za razminiranje

Na području Grada Novske za razminiranje ostaje još oko 2,1 četvorna kilometra površina minsko-eksplozivnih sredstava zaostalih nakon ratnih aktivnosti.

Novska Obnova novcem iz fondova EU Otvoren društveno-kulturni centar i dječja igraonicu u Društvenom domu Rajić

Plan čišćenja minski sumnjivih područja u Novskoj je prezentirao Nikša Bogdanić, načelnik pri Hrvatskom centru za razminiranje (HCR). Rekao je, kako je u ranijem periodu razminiran dio, većinom poljoprivrednih i šumskih površina na području Grada Novske.

Prošle godine završeno je čišćenje šumske površine na području Rajićko brdo, a, dodao je, tijekom ove godine na redu su okućnice i šumske površine iznad naselja Paklenica, šumski odjel Novska i Rajićko brdo s privatnim šumskim dijelovima, kao i šumsko područje sjeverno od naselja Voćarica i Jazavica.

Prezentirajući minsku situaciju na području Grada Novske, načelnik je podsjetio kako je Sisačko-moslavačka županija na visokom mjestu po opasnostima od minsko-eksplozivnih sredstava u RH.

Novska PERIOD STANOGRADNJE U NOVSKOJ U Mihanovićevoj izgradit će zgradu s 20 stanova

U vremenu od početka Domovinskog rata, na području SMŽ u minskim nesrećama stradalo je 268 osoba, od toga 38 smrtno, dok je na području Grada Novske bilo 23 nesreće s 5 smrtno stradalih osoba.

Gradonačelnik Marin Piletić istaknuo je važnost uklanjanja minski sumnjivih površina, radi stvaranja sigurnog okruženja za građane te stavljanje tih poljoprivrednih i šumskih dijelova u gospodarsku svrhu.