Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
VINKOVCI

Uskrsnice za vinkovačke umirovljenike ove godine od 40 do 60 eura

1/3
Foto: Vinkovci
Na prijedlog gradonačelnika, uz povećanje iznosa samih uskrsnica, ovom prilikom podigao se i cenzus na 400 eura ili 3000 kuna, što je 500 kuna više u odnosu na prošlu godinu

Grad Vinkovci i ove godine pomoći će umirovljenicima s područja grada kako bi što ugodnije i ljepše proslavili Uskrs. Kako navode iz gradske uprave, više od tri i pol tisuće vinkovačkih umirovljenika i korisnika osobne invalidnine dobit će uskrsnice, i to uz povećan iznos u odnosu na 2022. godinu.

Uvećane uskrsnice

Iz gradske uprave ističu da Grad Vinkovci i ove godine nastoji korisnicima osobne invalidnine i umirovljenicima s najnižim primanjima uljepšati uskrsne blagdane pa će tako, ovisno o visini primanja, umirovljenici dobiti uskrsnice u iznosu od 40 do 60 eura. Prijedlog je potvrđen na sjednici Odbora za poboljšanje uvjeta života osoba treće životne dobi.

– Na prijedlog gradonačelnika, uz povećanje iznosa samih uskrsnica, ovom prilikom podigli smo i cenzus na 400 eura ili 3000 kuna, što je 500 kuna više u odnosu na prošlu godinu, čime smo osigurali da još veći broj naših umirovljenika dobije uskrsnice. Ovo je jedan mali znak pažnje kojim želimo našim umirovljenicima i korisnicima osobne invalidnine uljepšati blagdane i poručiti im da mislimo na njih, a siguran sam da ćemo nastaviti u ovom ritmu podizanja i cenzusa i iznosa samih uskrsnica – poručio je nakon sjednice zamjenik gradonačelnika Josip Romić.

Predsjednik Odbora Marinko Lukenda pohvalio je odluku o višim iznosima i cenzusima uskrsnica napomenuvši kako je za ovu godinu za uskrsnice i božićnice osigurano gotovo 174 tisuće eura.

– Umirovljenici s mirovinama do 270 eura dobit će 60 eura, a umirovljenici s mirovinama od 270 do 400 eura i korisnici osobne invalidnine 40 eura, što je stotinjak kuna više u odnosu na prošlu godinu. U odnosu na prošlu godinu viši su i sami iznosi mirovina i cenzus i to je ono najvažnije u ovoj priči. Iako su rasli i životni troškovi, vjerujem da će ovo obradovati umirovljenike jer svaka dodatna kuna uvijek dobro dođe – rekao je Lukenda.

Male mirovine

Podsjetio je kako veliki broj umirovljenika ima niske mirovine te da je toj skupini ljudi neophodna pomoć kako bi starost proveli ugodnije i mirnije. Najavio je i ovogodišnje odlaske vinkovačkih umirovljenika u Bizovačke toplice koji će se također organizirati pod pokroviteljstvom Grada Vinkovaca.

Umirovljenici i korisnici osobne invalidnine svoje uskrsnice mogu podignuti na blagajnama Grada Vinkovaca, na adresi Bana J. Jelačića 1 od 8 do 15 sati. Oni s prezimenima s početnim slovom od A do L u utorak 21. ožujka, a oni s prezimenima s početnim slovom od LJ do Ž u srijedu 22. ožujka. Iz gradskog Upravnog odjela društvenih djelatnosti podsjećaju i kako je prilikom podizanja uskrsnice nužno ponijeti osobnu iskaznicu i OIB, odnosno osobnu iskaznicu podizatelja, ako uskrsnicu podiže treća osoba, a umirovljenici su dužni ponijeti i odreske mirovina kako bi se utvrdio ukupan iznos mirovinskih primanja.

Obilježena 212. obljetnica rođenja bana Josipa Šokčevića Vinkovački ban koji je bio pravi vizionar VINKOVCI Počinje energetska obnova zgrade Gradskog kazališta iz 1950. godine Najbolja sportašica Nikolina Josipović, a sportaš Romeo Sušac Najbolji u vinkovačkom sportu u 2022. godini