Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
Promocija grada, OPG-ova, vinara i regije

Večer vina u Perivoju na 11 postaja za više od 500 gostiju

Grad Našice, Turistička zajednica grada Našice, ali i brojne našičke udruge pripremili su obilježavanje blagdana sv. Vinka uz domaća vina, slavonske delicije i tamburaše
Foto: Našice
Ovom manifestacijom obilježena je 135. obljetnica HKD-a "Lisinski", 70. obljetnica srednjeg školstva u Našicama te 50. obljetnica muzeja u Našicama

Prošlog vikenda održano je treće izdanje manifestacije Večer vina u Perivoju koja je u prelijepi park ispod dvorca Pejačević privukla više od 500 posjetitelja. Grad Našice, Turistička zajednica grada Našice, ali i brojne našičke udruge pripremile su obilježavanje blagdana sv. Vinka uz domaća vina, slavonske delicije i tamburaše. Posjetitelji su imali priliku u šetnji doživjeti kulturnu priču na 11 postaja, vođeni djelatnicima Zavičajnog muzeja Našice i članovima Hrvatskog kulturnog društva "Lisinski" Našice, čime je simbolično obilježena 135. obljetnica HKD-a "Lisinski", 70. obljetnica srednjeg školstva u Našicama te 50. obljetnica muzeja u Našicama.

Promocija grada i vinara
Krešimir Kašuba, gradonačelnik Našica, prisjetio se da je prva manifestacija održana 2022. godine, a svako izdanje obilježeno je drugom povijesnom temom vezanom za Našice.

– Počeli smo s ovom inicijativom 2022. godine, a svaka je godina bila obilježena određenom temom. Naravno, u duhu vina što ga proizvode naši vinari manifestacija ima za cilj ne samo promociju našega grada već i podršku našim OPG-ovima koji se bave vinogradarstvom. Osim toga, želimo istaknuti kulturni aspekt kao promidžbenu priču za grad Našice – izjavio je gradonačelnik. Kašuba je dodatno pojasnio ovogodišnju temu manifestacije koja se fokusira na kulturnu i prirodnu baštinu rekavši kako su prošle godine obilježili stotu obljetnicu smrti Dore Pejačević, koja je sahranjena u Našicama, a ove godine odlučili su obilježiti 135. godišnjicu HKD-a "Lisinski", 70 godina srednje škole u Našicama i 50 godina muzeja u Našicama.

– Također, ova manifestacija nije samo lokalna već ima i regionalno značenje. Na 11 postaja želimo promovirati svoju regiju, posebno ističući proizvodnju vina koja je prepoznata u našem kraju. Ovo je prije svega lijepa priča o zajedništvu kojom želimo obogatiti prvi mjesec, povezujući naše sugrađanke i sugrađane, ali isto tako i goste koji će prisustvovati događaju – zaključio je Kašuba.

Direktorica Turističke zajednice grada Našice Ines Resler izrazila je zadovoljstvo organizacijom tradicionalne "Večeri vina u Perivoju".

Kulturna baština i dvorci
– Proteklih smo godina ovom manifestacijom oživili povijest obitelji Pejačević zahvaljujući članovima HKD-a "Lisinski" i Zavičajnog muzeja Našice, a ove godine imamo priliku pokazati svoju obnovljenu kulturnu baštinu, uključujući dvorce – izjavila je Ines Resler.

Predsjednik Udruge voćara i vinogradara Darko Cerovski istaknuo je važnost ove manifestacije kao priliku za predstavljanje lokalnih vinara zajedno s kulturnim obilježjima.

– Od posebne je važnosti to što ova manifestacija pruža našim lokalnim vinogradarima priliku da predstave svoje proizvode. Većina njih ima male vinarije, osim, naravno, Enosophie, koja ima svjetski renome – dodao je Cerovski.

PROGRAMOM su predviđene radionice i predavanja, a za sve te zdravstvene usluge ne treba uputnica U Domu zdravlja Čakovec program posvećen osnaživanju mentalnog zdravlja Besplatna psihološka pomoć za građane u psihologijskom centru POTRAJALO JE Rokovi su se oduljili zbog promjena izvora financiranja, plinskih instalacija i detaljnih ispitivanja kvalitete vode, objasnila je gradonačlenica Samobora u razgovoru sa susjedima i predstavnicima GČ Gornji kralj – Hamor Završeni radovi na obnovi kanalizacije i vodovodne mreže Sanirana Starogradska dobit će novi kolnik i LED rasvjetu Smotru i predavanje organizirao je Grad Čazma, u suradnji s MUP-om, Ravnateljstvom civilne zaštite, Područnim uredom civilne zaštite Varaždin, Službom civilne zaštite Bjelovar Provedeno osposobljavanje povjerenika Civilne zaštite Povjerenici i zamjenici aktiviraju se u slučaju katastrofe ili nesreće