Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Obuhvatne demografske mjere na području Jastrebarskog

Za opremu novorođenčadi 500 kuna više, od 3000 do 7000 kn

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Za vrtić Radost, koji polazi 600-tinjak mališana, izdvojit će se više od 11 milijuna kuna, a u tijeku je i priprema dokumentacije za izgradnju novog vrtića na Sajmištu

Gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel odlučio je u 2022. godini podići naknade za opremu novorođenčadi. Tako će bebe dobivati 500 kuna više nego lani. Naknade će ubuduće iznositi 3000 kuna za prvo i drugo te 7000 kuna za treće i svako sljedeće dijete umjesto dosadašnjih 2500 i 6500 kuna, a odnose se na bebe koje su rođene od 1. siječnja 2022.

 – Podizanjem naknada nastojat ćemo olakšati roditeljima kojima su prvi dani, iako najslađi, svakako i najzahtjevniji. Djevojčicama i dječacima želim sretne i nasmijane dane djetinjstva, a njihovim roditeljima što manje briga i neprospavanih noći – rekao je gradonačelnik Novosel.

Uvjet za ostvarivanje prava na naknadu je da su prijavljeni tek šest mjeseci, dok je u drugim sredinama to i po nekoliko godina. Jedna je to od mjera kojima se nastoje omogućiti što bolji uvjeti za svaku obitelj, ali i privući nove stanovnike. Za nju je dosad izdvojeno gotovo osam milijuna kuna.

Za vrtić Radost, koji polazi 600-tinjak mališana, izdvojit će se više od 11 milijuna kuna. U tijeku je priprema dokumentacije za izgradnju novog vrtića na Sajmištu. Osim toga, iznos za sufinanciranje djelatnosti dadilja uvećan za 100 posto, s 500 na 1000 kuna po djetetu, kažu u Gradu.