Trilju bespovratna sredstva

Za poslovno-uslužni centar 20 milijuna kuna, otvaraju se nova radna mjesta

Gradovi
Trilj Fotografija: Miranda Čikotić/PIXSELL
'Za Trilj je važno da se ovaj centar gradi tako da podrži poljoprivrednu proizvodnju, a time i očuvanje tradicionalnih vrijednosti i načina života ovog kraja", kazala je ministrica Martina Dalić prilikom uručenja ugovora

Gradu Trilju u ponedjeljak je uručen ugovor kojim mu se bespovratno dodjeljuje oko 20 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj, za izgradnju poslovno-uslužnog centra u Čaporicama.

Predajući ugovor triljskom gradonačelniku Ivanu Šipiću, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić je istaknula kako će se u tom centru omogućiti izravno otvaranje oko 30 novih radnih mjesta, a neizravno više od 100.

"Ovaj novac pokazuje kako je Europa nešto od čega možemo imati koristi u svim dijelovima Hrvatske. Iznimno je važno da se ta sredstva investiraju u manjim sredinama", istaknula je Dalić.

Ne spominjući izravno nezadovoljstvo stanovnika Cetinske krajine planovima o izgradnji plinske termoelektrane na Perući, rekla je kako ne treba pojačavati strahove od investitora.

"Ne trebamo osnaživati nekakav eventualni strah od investicija, investitora i novoga. Vjerujmo u institucije naše države, u procese i procedure koje smo sami uspostavili i za koje smo se svi, a posebno branitelji, borili", rekla je Dalić.

Odgovarajući na novinarska pitanja nakon svečane sjednice Gradskog vijeća Trilja, ministrica Dalić je istaknula kako će poslovno-uslužni centar u Čaporicama biti mjesto u kojem će poduzetnici moći dobiti poslovni prostor, savjete, pristup modernoj infrastrukturi i tako dobiti jeftinije i konkurentnije poduzetničke uvjete.

"Za Trilj je važno da se ovaj centar gradi tako da podrži poljoprivrednu proizvodnju, a time i očuvanje tradicionalnih vrijednosti i načina života ovog kraja", kazala je Dalić. Napomenula je da je gotovo 20 milijuna kuna, koliko će se bespovratno investirati u izgradnju centra, tek nešto manje od godišnjeg proračuna Trilja te da to pokazuje kako europska sredstva dolaze tamo gdje je najveća potreba razvoja.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje