Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Tradicionalna svečanost koju organizira Grad Osijek u povodu Valentinova

Zlatni pir proslavilo 116 osječkih bračnih parova, Grad ih darivao

storyeditor/2024-02-19/WhatsApp-Image-2024-02-13-at-13_13_42-4.jpeg
Foto: Grad Osijek NA SVEČANOSTI u Dvorani Bells ove je godine bilo 65 parova, a čestitao im je i osječki gradonačelnik

U povodu Valentinova Grad Osijek organizirao je svečani ručak za 116 osječkih bračnih parova koji su proslavili 50. godišnjicu braka. Tradicionalna je to svečanost koju Grad od 1995. godine organizira radi prigodnog obilježavanja zlatnoga pira.

Svečanosti u Dvorani Bells ove se godine odazvalo 65 parova, a čestitke im je uputio osječki gradonačelnik Ivan Radić, poručivši kako je hvalevrijedno provesti pola stoljeća u zajedničkom životu. Grad Osijek je svaki slavljenički bračni par darivao sa 100 eura, a gradonačelnik Radić je uz srdačne želje supruge darivao crvenom ružom. Za organizaciju zlatnoga pira iz gradskoga je proračuna izdvojeno oko 18.000 eura.

– Grad Osijek uistinu se brine o našim sugrađanima treće životne dobi, pa smo ove godine za njih u proračunu izdvojili 600.000 eura, što je 46 posto više u odnosu na prošlu godinu. Ove ćemo godine podići i novčani iznos i cenzus za uskrsnice kako bismo obuhvatili što veći broj umirovljenika. Također, financiramo rad naših umirovljeničkih udruga, kao i rad dnevnih boravaka za umirovljenike na području gradskih četvrti i mjesnih odbora. Bitno je reći i da smo u proračunu izdvojili pet milijuna eura za novi dom za umirovljenike na području grada, u čiju gradnju ćemo krenuti zajedno s Osječko-baranjskom županijom – rekao je gradonačelnik Radić.

Iz Grada Osijeka najavljuju kako će u 2024. godini proširivati postojeće socijalne mjere namijenjene umirovljenicima i starijim osobama, ali i uvoditi nove mjere kako bi poboljšali kvalitetu njihova života. U tu svrhu povećat će prihodovne cenzuse za ostvarivanje jednokratne pomoći prigodom Uskrsa i Božića (uskrsnica i božićnica) umirovljenicima, kao i prihodovni cenzus za ostvarivanje mjesečnog dodatka umirovljeniku, ali i povisiti iznose tih novčanih pomoći. Za provedbu navedenih novčanih pomoći u proračunu Grada Osijeka za 2024. planirano je 530.000 eura.

Nadalje, uvode novu mjeru sufinanciranja toplog obroka umirovljenicima, za što je planirano 35.000 eura. 

ŽUPAN dubrovačko-neretvanski sa suradnicima obišao je radove na izgradnji vodoopskrbnog sustava Borovci-Nova Sela te društvenog doma u Kobiljači Ukupno 16 kilometara cjevovoda u devet naselja Završava se vodoopskrbni sustav Borovci – Nova Sela Nakon svete mise položeni su vijenci i zapaljeni lampaši ispred spomenika kardinalu Stepincu Položeni vijenci i zapaljeni lampaši ispred spomenika kardinala Stepinca Tijekom devetnice i na Stepinčevo u Krašiću rekordan broj hodočasnika KVALITETNA zajednica mora skrbiti o starijima Godina posvećena brizi za starije i nemoćne građane Centar za pomoć u kući – rijedak socijalni model