Moraju ostati 10 godina

Daju poticaj od 25.000 kn onima koji su kupili nekretninu u tom slavonskom selu

Općine
Kuća na prodaju, Slavonija Fotografija: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Uvjet za dodjelu jest da korisnik poticaja ili supružnik već nemaju u vlasništvu neku nekretninu

Općina Stari Mikanovci u Vukovarsko-srijemskoj županiji odlučila je dodijeliti poticaj od 25.000 kuna osobama koje su tijekom ove godine kupile nekretninu za stanovanje na području općine.

Iz Općine napominju da se poticaj može ostvariti samo jedanput, a uvjet za dodjelu poticaja jest da korisnik ili supružnik nemaju u vlasništvu stan, kuću, vikendicu ili sličan objekt za stanovanje. Također, svi članovi uže obitelji korisnika poticaja moraju prijaviti prebivalište na adresi nekretnine za koju je odobren poticaj te moraju zadržati prebivalište neprekidno sljedećih 10 godina. Natječaj za dodjelu poticaja otvoren je do 15. studenog, a prijave razmatra Povjerenstvo na temelju čijeg prijedloga će načelnik općine Mario Milinković donijeti odluku.

 

 

 

 

 

  • Avatar
    navijeke 14. Listopad 2017. u 16:40 Kupnja kuće najmanja je stavka u proračunu potrebnom za takvu avanturu. Dođeš, kupiš kuću, posla nema, a nemaš novca za pokretanje vlastitog. Pokretanje poljoprivredne proizvodnje? Može, ali kako osigurati novac potreban za preživljavanje dok polja i štalica/svinjac/kokošinjac ne počnu donositi kakav-takav prihod? Ne prodaju se te kuće 'za kikiriki' iz obijesti.
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje