Izbornik
Naslovnica Općine Čepin
Potpisan ugovor za izradu dokumentacije

Obnova kulturnog dobra Srednjovjekovni grad Kolođvar

Foto: Općina Čepin
Integrirani razvojni program predviđenim komponentama nudi niz sadržaja, kako za cikloturiste tako i za ljubitelje ribolova i lokalno stanovništvo, te uređenje izletišta i sadržaja za djecu

Načelnik Dražen Tonkovac i direktorica Kristina Babić u ime tvrtke Core d.o.o. potpisali su ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije obnove i restauracije utvrde Kolođvar i gradnje dodatnog sadržaja, vrijedan 1,248.750 kuna. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova, sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te sredstvima Općine Čepin.

Svrha je izrade projektno-tehničke dokumentacije za obnovu kulturnog dobra Srednjovjekovni grad Kolođvar stvaranje preduvjeta za zaštitu kulturne baštine koja će se staviti u funkciju kreiranjem turističke ponude temeljene na valorizaciji kulturne baštine uz dodatne sadržaje.

Projektno-tehničkom dokumentacijom daju se jasne smjernice za izvođenje radova na utvrdi i području nalazišta. Uz revitalizaciju kulturnih dobara, komponente projekta obuhvaćaju gradnju dodatnog sadržaja u skladu s prirodnim i prostornim osobitostima krajobraza.

Integrirani razvojni program predviđenim komponentama nudi niz sadržaja, kako za cikloturiste tako i za ljubitelje ribolova i lokalno stanovništvo, a uređenjem izletišta i sadržaja za djecu (viteški zabavni kamp) nudi se nova oaza za bijeg u prirodu.