Izbornik
Naslovnica Općine
Programi poticanja

Općina Kneževi Vinogradi odobrila 99 potpora od 120.000 eura

Zanimljivija je i mjera putem koje se može dobiti gotovo četiri tisuće eura za kupnju stambenog objekta. Tako je tijekom 2023. odobreno 10 potpora za kupnju kuće
1/2
Foto: Kneževi Vinogradi
Najveći broj potpora, njih 43, odobreno je kroz Program poticanja uređenja naselja u vrijednosti nešto malo više od 53 tisuće eura

Općina Kneževi Vinogradi svake godine sukladno donesenim programima poticanja i potpora za razdoblje od 2021. do 2024. godine odobrava mještanima, gospodarstvenicima i OPG-ovima potpore za uređenje naselja, poljoprivredu, turizam i poduzetništvo.

Tako je tijekom 2023. godine ukupno odobreno 99 potpora za ove namjene iz proračuna općine, u ukupnoj vrijednosti od skoro 120 tisuća eura.

Fasade, stolarija, krovovi
Najveći broj potpora, njih 43, odobreno je kroz Program poticanja uređenja naselja u vrijednosti nešto malo više od 53 tisuće eura. Cilj ovog programa je smanjenje trenda iseljavanja stanovništva s područja Općine i poticanje doseljavanja stanovništva, posebno mladih, razvoj gospodarstva povećanjem broja radno sposobnog stanovništva, jačanje fiskalnog kapaciteta, uređenje stambenih objekata, naseljavanje napuštenih objekata te uređenje vizura ulica. Mjera koja se najviše financirala je vanjsko uređenje stambenog objekta kroz koju su mještani mogli dobiti potporu za bojenje fasade, zamjenu stolarije, zamjenu limarije i krovišta te postavljanje energetske ovojnice kuće. Uz ovu mjeru, najzanimljivija je mjera putem koje se može dobiti gotovo četiri tisuće eura za kupnju stambenog objekta. Tako je tijekom 2023. godine odobreno 10 potpora za kupnju kuće.

Foto: Kneževi Vinogradi

Kroz Program potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju odobreno je 38 potpora u vrijednosti od gotovo 44.000 eura. Mjera koja se u ovom sektoru najviše financirala ona je koja se odnosi na ulaganja u fizičku imovinu i potpore za ulaganja u objekte vezano uz razvoj, modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede kroz koju se dodjeljuju potpore za pripremu prijavne dokumentacije projekata, nabavu malih strojeva, oprema i alata za poljoprivrednu proizvodnju, nabavu sustava za navodnjavanje te nabavu kupnje zaštitne mreže i ostale opreme za zaštitu od vremenskih neprilika.

Kroz Program poticanja poduzetništva i turizma odobreno je 18 potpora u vrijednosti od gotovo 22 tisuće eura.

Informiranje u poduzetništvu
Navedeni program ima za cilj razvoj ruralnog područja kroz poticanje aktivnosti poduzetnika i to smanjenjem početnih financijskih izdataka poduzetnika kod pokretanja poslovanja, jačanje konkurentnog nastupe poduzetnika na tržištu, boljeg informiranja u poduzetništvu, poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja, poboljšanje uvjeta raspoloživosti financijskih resursa, poboljšanje uvjeta rada poduzetnika i podizanje nivoa usluge, odnosno proizvodnje, podizanje razine poduzetničke kulture, proširenje turističke ponude, promidžba turističkih potencijala i sl. Mjera koja se najviše financirala ona je koja se odnosi na poticanje ulaganja u proizvodnju i uslužne djelatnosti.

OCIJENJENA su 44 uzorka, nijedan nije odbačen Izložba rakija Zagrebačke županije Šampion izložbe je Ivan Martinko s rakijom šljivovicom USKORO JOŠ DVA IGRALIŠTA Nakon Donjostupničke, gradit će se i u Ulici Božići, a potom i u Ulici Micani, najavljuje načelnik Bruno Perković, a radovi će se financirati iz proračuna Dobre vijesti za roditelje, ali i za energetsku učinkovitost Stupnika Djeca dobila mjesto za igru, zgrada Općine solarnu elektranu ŽUPANIJA će nastaviti ulagati u projekte namijenjene mladima Dva razreda prvašića više nego godinu prije u BPŽ Ulaganje u obrazovanje učenika i studenata ulaganje je u budućnost