Zlatar Bistrica

Proglašeni dobitnici nagrada akcije 'Uklonimo smeće, posadimo cvijeće'

Općine
Zlatar Bistrica Fotografija: Matija Topolovec/PIXSELL
Nakon obilaska cijelog područja Zlatar Bistrice donesena je odluka o dobitnicima u sedam kategorija

Zlatarbistrička eko udruga “Lijepa naša” i ove je godine provela akciju “Uklonimo smeće, posadimo cvijeće”. U sklopu akcije, Povjerenstvo je obišlo cijelo područje Zlatar Bistrice i ocjenjivalo uređenost okoliša kuća i vrtova, piše zagorje-international.hr. Članice povjerenstva bile su Ankica Galic, Mirjana Hajnić i Katarina Bratković. Nakon obilaska zlatarbistričke općine, povjerenstvo je odlučilo o dobitnicima u sedam kategorija. 

Poticaj za uređenje okoliša

U kategoriji baština starina, prvo mjesto osvojila je Jadranka Paradi, za najljepši vrt nagrađen je Milan Šumak, za najljepši okoliš poslovnog prostora Dražen Šumak, a za najljepše uređeno gospodarsko dvorište Božica Jantolek.

Prvo mjesto u kategoriji najljepši detalj okoliša pripalo je Barici Marušić, dok je za najljepši ulaz u kuću nagradu dobila Marija Crnički. Za najljepši prozor, odnosno balkon, nagradu je dobila Nevenka Belščak. Inače, zlatarbistrička Eko udruga “Lijepa naša” djeluje već 20-ak godina, a prema riječima predsjednice Branke Žigrović, ovom akcijom žele potaknuti žitelje općine da se potrude uljepšati svoj okoliš.

Nagrade je na svečanosti uručio načelnik Općine Žarko Miholić.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje