Izbornik
Naslovnica Općine Tisno
Hotel Borovnik u Tisnom

Ugostitelji, enolozi i chefovi na druženju Kluba Gastronauta

Tisno
Foto: Općina Tisno
Gastronomske teme s kojima se tijekom skupa Gastronauti upoznaju su: Grahorice i more (chef Robert Marenjak, hotel Borovnik), Kornatski krš i podmorje u modernoj gastronomiji (restoran Fešta), Otočni dnevnik soli, vjetra i sunca – delicije pripremljene primjenom tradicijskih tehnika čuvanja i pripreme ribe (chef Vjeko Bašić, restoran Boba)

U hotelu Borovnik u Tisnom otvoreno je trodnevno studijsko druženje Kluba Gastronauta, koji čine istaknuti hrvatski ugostitelji, enolozi, chefovi, turistički novinari i drugi pojedinci koji u svojoj profesionalnoj svakodnevnici aktivno doprinose unapređenju gastronomske kulture, izvijestili su iz Tisnog.

Uz vlasnika hotela Borovnik Danu Slamića i chefa Roberta Marenjaka, dugogodišnje članove ovog kluba, gostima su dobrodošlicu kao domaćini zaželjeli i načelnik Općine Tisno Ivan Klarin i direktor Turističke zajednice Općine Tisno Filip Henjak.

Gastronomske teme s kojima se tijekom skupa Gastronauti upoznaju su: Grahorice i more (chef Robert Marenjak, hotel Borovnik), Kornatski krš i podmorje u modernoj gastronomiji (restoran Fešta), Otočni dnevnik soli, vjetra i sunca – delicije pripremljene primjenom tradicijskih tehnika čuvanja i pripreme ribe (chef Vjeko Bašić, restoran Boba)…

Klub Gastronauta započeo je s radom u prosincu davne 1999. Kroz njega su vodeći hrvatski ugostitelji, stručnjaci u vinarstvu, ugostiteljstvu, u teoriji i praksi prehrane, novinari i ostali stručnjaci čiji angažman doprinosi poboljšanju gastronomske kulture pokrenuli zajedničku ponudu gastronomskih okruglih stolova, predavanja, razmjena iskustava i informacija. Njihove rezultate predstavljaju ne samo stručnoj, nego i širokoj zainteresiranoj javnosti, tako da ovaj skup ima i značaj u promociji otoka Murtera kao gastronomske destinacije.