Izbornik
Naslovnica Općine
Kukuruzijada u Martinskim Čepincima

Vraća tradiciju okusima i mirisima djetinjstva

POSJETITELJI su se okupili oko dugog stola sa 106 vrsta delicija
Foto: Općina Čepin

KUD Čepinski Martinci tradicionalno organizira Kukuruzijadu početkom kolovoza ispred Društvenog doma, a mirisima i okusima ova je manifestacija vratila posjetitelje u djetinjstvo.

Na ovoj gastromanifestaciji možete besplatno degustirati pečeni i kuhani kukuruz, proje, kokice, langoše i sve što možete zamisliti da se može napraviti od kukuruza i kukuruznog brašna, a različite delicije pripremile su vrijedne članice KUD-a. Na štandovima su izloženi i suveniri od kukuruzne šuške, a za najmlađe je osigurana zabava na vrtuljku u košarama za kukuruz.

– Kukuruzijada u Čepinskim Martincima zamišljena je kao manifestacija kojoj je temelj druženje, pregršt zagrljaja, poljubaca, puno razgovora, degustacija, plesa i pjesme. Zamislili smo je na otvorenom, bez šatora, s prirodnim materijalima te s kukuruzom u glavnoj ulozi – kazala je Dubravka Sudar, predsjednica KUD-a Čepinski Martinci, istaknuvši zadovoljstvo, ali i veliku čast što su uspjeli tijekom godina ponovno okupljati ljude u svojem mjestu vraćajući se tradiciji i mirisima djetinjstva.

Unatoč lošem vremenu, posjetitelji su se ponovno okupili oko dugog stola sa 106 vrsta raznih proja, kolača, koje su vrijedne članice KUD-a pripremile, a lokalni bend TS Žitna polja savršeno su se pobrinuli za dobro raspoloženje.

– Uz zahvalu generalnom sponzoru manifestacije Općini Čepin, zahvaljujem svima koji su nas podržali svojim dolaskom, hvala mojim članovima i mještanima koji su svojim radom omogućili održavanje Kukuruzijade 2023. – zaključuje gospođa Sudar.

suzbijanje komaraca Borba protiv komaraca u Vinkovcima Rad i redovita tretiranja suzbili su najezdu komaraca dani slavonske šume 23. po redu Tradicionalni Dani slavonske šume u Našicama Realizacijom projekta dobit će se dvije zgrade po 1000 kvadrata, jedna uredskog tipa, a druga proizvodnog. Završetak radova predviđen je za 31. srpnja iduće godine Našice Centrom industrijske zone – prostori za mikro, male i srednje poduzetnike