Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Mija Čorak Slavenski

Amateri i profesionalci plešu u čast najvećoj hrvatskoj primabalerini

Dani plesa, Slavonski Brod
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Središnji dio ovogodišnjeg programa je Gala večer hrvatskih nacionalnih plesnih ansambala, na kojoj će se u četvrtak, 23. veljače u 19.30 sati po drugi put, ali s novim repertoarom predstaviti baletni ansambli hrvatskih narodnih kazališta iz Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka

Tradicionalni Dani plesa posvećeni najvećoj hrvatskoj primabalerini svih vremena Miji Čorak Slavenskoj otvoreni su u Slavonskom Brodu. Manifestacija koja već 14 godina promovira plesnu umjetnost započela je programom u kojem su se predstavili najmlađi plesači "Brodskih leptirića", odlični mali umjetnici Plesne radionice Ilijane Lončar iz Požege, polaznici škole za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica iz Rijeke te vrsni studenti zagrebačke Akademije dramske umjetnosti – odsjek plesa.

- Mia Čorak je jedna od naših najpoznatijih sugrađanki i stoga nastavljamo uporno njegovati ovu manifestaciju. Ove smo godine pripremili desetak plesnih programa, od klasičnog baleta do suvremenog plesa, kojima smo obuhvatili i amatere i vrhunske profesionalce – rekao je ravnatelj brodske Kazališno-koncertne dvorane Hrvoje Špicer. Središnji dio ovogodišnjeg programa je Gala večer hrvatskih nacionalnih plesnih ansambala, na kojoj će se u četvrtak, 23. veljače u 19.30 sati po drugi put, ali s novim repertoarom predstaviti baletni ansambli hrvatskih narodnih kazališta iz Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka.