Izbornik
Naslovnica Vijesti
Nesreća u Slavonskom Brodu

Biciklist udario dječaka, ali nitko neće odgovarati

Korzo Slavonski Brod
Foto: Vedran Balen
Vožnja gradskim Korzom na biciklu nije dopuštena jer je to pješačka zona, no Grad, policija i komunalni redari samo prebacuju odgovornost. Dječak je nakon udara završio u bolnici s napuknutom potkoljenicom

Priča o dvogodišnjem dječaku koji je u naletu biciklista na gradskom Korzu s napuknutom potkoljenicom i modricama završio u bolnici uzburkala je javnost u Slavonskom Brodu. Pismo o tom događaju medijima je poslala dječakova majka.

- Moj sin je trčkarao za golubovima, a ja sam cijelo vrijeme bila u blizini. U jednom trenutku udario ga je biciklist u punoj brzini. Uplakanog i šokiranog hitno smo ga odvezli u bolnicu i završio je u gipsu – napisala je ogorčena majka. Građani zahtijevaju kažnjavanje neodgovornih biciklista, napominjući kako se trgom voze i motoristi, automobili, dostavna vozila... No, policija, Grad i komunalni redari prebacuju odgovornost.

U policiji kažu kako u zakonu stoji da je pješačka zona uređena prometna površina, u prvom redu namijenjena kretanju pješacima, u kojoj nije dopušteno kretanje motornih vozila.

- S obzirom na to da grad nije postavio signalizaciju koja zabranjuje promet bicikala preko Korza, tu nije riječ o prekršaju prema kojem možemo postupati – kažu u policiji. Iz Grada uzvraćaju kako su na šest lokacija oko trga postavljeni znakovi koji označavaju pješačku zonu. - Biciklima je zabranjeno prometovanje Korzom i gradskom Odlukom o komunalnom redu. Pitanje kontrole i nadzora poštovanja propisa je u nadležnosti policije, koja mora sankcionirati prekršitelje – kažu u upravi.