Izbornik
Naslovnica Vijesti
Snaga Slavonije i Baranje

Danijela Lovoković kandidatkinja za gradonačelnicu Osijeka

Danijela Lovoković
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Postane li gradonačelnica, zamjenici će joj biti Miroslav Sikora, ravnatelj Doma zdravlja Osijek, te profesor Mario Opačak

Danijela Lovoković, disidentica iz HDSSB-a, borit će se za mjesto gradonačelnice Osijeka, s nezavisnom listom Snaga Slavonije i Baranje. Ova magistrica arhitekture bila je već osječka dogradonačelnica u mandatu HDSSB-ova Krešimira Bubala, u "ekipi" s aktualnim šefom HNS-a Ivanom Vrdoljakom. Pročelnica je trenutno županijskog Upravnog odjela za prostorno planirane, zaštitu okoliša i prirode.

- Mi smo nezavisni kandidati, nemamo obveze prema nikome, osim prema gradu u kojemu živimo i koji nam je puno dao. Osijek je grad nobelovaca, a naša djeca odlaze. Grad nam je prekrasan, pomalo oronuo, ponegdje nepristojno zapušten, a može biti najljepši na svijetu. Možemo od njega napraviti turističku atrakciju jer ga još nije zahvatila globalizacija. Negdje smo zapeli, vrijeme je da nastavimo dalje, ubrzamo – kazala je Lovoković, koja je i nositeljica kandidacijske liste za Gradsko vijeće Osijeka.

Motiv im, istaknula je, nisu fotelje jer svi oni imaju svoja radan mjesta i svoju struku, u kojoj su se dokazali. Postane li gradonačelnica, zamjenici će joj biti Miroslav Sikora, ravnatelj Doma zdravlja Osijek, te profesor Mario Opačak.

- Vodit ćemo afirmativnu, pozitivnu kampanju bez podmetanja i izmišljanja afera. Nismo opterećeni ni ideološkim ni stranačkim preferencijama – poručio je, pak, Opačak.

- Odlučili smo da ne ovisimo niti o jednoj stranci, jer je bilo dosta kompromisnih i polovičnih rješenja koja bi išla na uštrb građana. Ali itekako želimo biti ovisni o građanima i jedino njihovo mišljenje i stajališta ćemo osluškivati, ali i realizirati – rekao je Vladimir Šišljagić, koji će uskoro po novi mandat župana, ovoga puta kao nezavisni.

Demantirao je priče kako se HDSSB-ovi disidenti zapravo "približavaju SDP-u", kao i nagađanja o neformalnom "paktu" s gradonačelnikom Ivicom Vrkićem.

- Četiri godine SDP i HDZ su na vlasti u Osijeku, slizali su se, a oni su se sad našli komentirati s kime ćemo mi ići! Nezavisno smo. Nikakvih koalicija nije bilo ni s lijevima ni desnima, potpore da, i dobili smo ju. Zašto bi bio krimen pozvati političke stranke da nam daju potporu – komentirao je Šišljagić.