Izbornik
Naslovnica Vijesti
Odustali od prosvjeda

Djeca iz Babine Grede ipak krenula na nastavu

Babina Greda
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Roditelji i predstavnici ministarstva obrazovanja, koje je predvodio ministar Pavo Barišić, postignuli su dogovor da se škola sanira do kraja polugodišta

Do najavljenoga prosvjeda roditelja djece, koja pohađaju Osnovnu školu Mijat Stojanović u Babinoj Gredi, a koji se trebao održati u petak, ipak neće doći. Razlog tome je činjenica da su roditelji i predstavnici ministarstva obrazovanja, koje je predvodio ministar Pavo Barišić, postigli dogovor na sastanku održanom u Babinoj Gredi.

- Obećano nam je kako će škola biti sanirana do kraja ovoga polugodišta i da će naša djeca nastavu u drugom polugodištu započeti u svojoj školi. Obećano nam je isto tako i da će odmah s proljećem, čim to vrijeme dozvoli, biti i započeti radovi na izgradnji školske sportske dvorane. Dobili smo što smo tražili tako da su roditelji odlučili da nema svrhe održavati prosvjed -  rekla je predstavnica Vijeća roditelja ove škole Lucija Nedić.

Škola nesigurna na boravak

Roditelji su planirali i da od srijede do petka ne dozvole djeci da idu na nastavu, ali su poslije razgovora s ministrom Barišićem ipak odustali te su djeca već od četvrtka normalno krenula na nastavu.

Problem u Babinoj Gredi pojavio se radi činjenice što školska sportska nije izgrađena niti poslije godina obećanja. U međuvremenu je neposredno uz školsku zgradu iskopana i jama za potrebe gradnje dvorane koja je počela ugrožavati temelje školske zgrade, ali i okolnih objekata.

To je toliko daleko otišlo da je inspekcija donijela zaključak prema kojemu školska zgrada nije proglašena sigurnom za boravak djece u njoj. Prije početka ove školske godine u Babinoj Gredi je održan prosvjed roditelja na kojem su roditelji tražili konkretne odgovore iz ministarstva. Tada je donesena odluka da učenici od 1-4 razreda nastavu do daljnjeg pohađaju u Cerni, a učenici viših razreda u Županji. Trebalo se početi i s radovima na sanaciji jame, ali do njih nije došlo radi čega su roditelji i zaprijetili prosvjedom i bojkotom nastave. OŠ Mijat Stojanović broji 315 djece.