Izbornik
Naslovnica Vijesti
Varkom mora isplatiti žalbene troškove

Državna komisija poništila odluku o izvođaču radova na Anglomeraciji Varaždin

Anđelko Stričak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Na rezultat natječaja za sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Varaždin žalile su se tvrtke iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Španjolske i Poljske

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila je odluku o odabiru izvođača na projektu Aglomeracija Varaždin, a Varkom iz Varaždina kao naručitelj tvrtkama koje su se žalile na odabir izvođača mora isplatiti ukupno 572.693 kune naknade žalbenih troškova.

Radi se o tvrtkama iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Španjolske i Poljske, koje su se žalile na rezultat natječaja za sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Varaždin, na kojem je pobijedila tvrtka Tahal Consulting Engineers iz Izraela. Na natječaj je stiglo deset ponuda, a tri su ocijenjene valjanima. Državna komisija odluku o poništenju obrazložila je na više od šezdeset stranica. Žaliteljima tvrtka Varkom kao naručitelj, prema odluci Državne komisije, mora isplatiti iznose od oko 100.000 kuna. Da se cijeli predmet vraća na početak, te da je poništena i odluka o nadzoru, upozorio je i predsjednik HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak, koji ističe da se sličan projekt u susjednom Međimurju privodi kraju, dok varaždinski još nema izabrane izvođače, iako su na idejnoj razini oba pokrenuta iste 2009. godine.