Izbornik
Naslovnica Vijesti
Platili 300.000 kuna

Propao projekt sina Ćire Blaževića, Grad otkupio umjetni travnjak od banke

NK Karlovac
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Miroslav Blažević mlađi pokrenuo je prije osam godina projekt Nogometnog centra u sklopu kojeg je postavio travnjak na stadionu

Projekt Nogometnog centra Maksimir, kojeg je prije osam godina u Karlovcu na nogometnom stadionu Branko Čavlović Čavlek pokrenuo Miroslav Blažević, sin slavnog trenera Ćire Blaževića, propao je prije nekoliko godina. Točnije nije niti realiziran. Od obećane postavljene umjetne trave na čitavom igralištu, preko natkrivanja terena balonom tijekom zime, do uređenja saune i ostalih sadržaja za pripreme nogometaša i provođenje nogometne škole za mališane i druge sportske klubove, odrađeno je samo postavljanje kvalitetne umjetne trave na igralište prije nekoliko godina. Na tom je travnjaku igrao i nekadašnji NK Karlovac, dok je bio prvoligaš. Najavljen projekt bio je vrijedan čak četiri milijuna kuna.

- Od svega su ostali samo repovi i dugovi pa se priča da je Grad za travnjak Miroslavu Blaževiću morao isplatiti milijun kuna odštete. Zanima me odakle nam toliki novac, iz tvrtke Mladost ili iz Grada – pitao je reformist Ivica Margarin na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća.

No, gradonačelnik Damir Jelić, poručio mu je da je priča posve drugačija, te da ju je on, iskrivljenu, očito čuo iz treće ruke, od određenih dušobrižnika.

- Istina je da je tvrtka sina Ćire Blaževića postavila travnjak na naš karlovački stadion, ali travnjak je sada vlasništvo Grada Karlovca. Tvrtka je otišla u stečaj i Grad je od banke koja je 'sjela' na imovinu tvrtke otkupio travnjak i to za 300.000 kuna, plus PDV. Prije toga su angažirani sudski vještaci. Činjenica je da je vrijednost travnjaka, zapravo, dva ili tri puta veća od tog iznosa. Otkup travnjaka bio nam je iznimno važan, jer na njenu trenira klub, ali i brojni mališani u Školi nogometa koji slobodno vrijeme provode na travnjaku – dodao je Jelić.