Izbornik
Naslovnica Vijesti
Dosad radili sa starim modelima

HS produkt će policiji isporučiti tisuću jurišnih pušaka

HS produkt će MUP-u isporučiti tisuću jurišnih pušaka
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Ministar Davor Božinović rekao je da će svaki policajac dobiti dozvolu da je obučen za korištenje VHS puške, instruktori će biti licencirani od tvrtke HS produkt da obavljaju obuku policajaca, a i oružari u policiji će u HS produktu proći obuku oko održavanja

Tisuću jurišnih pušaka VHS-K2 isporučit će karlovačka tvornica HS produkt Ministarstvu unutarnjih poslova, prvenstvo pripadnicima specijalne policije koji su jurišnu pušku od rujna i testirali. Ugovor između ministra Davor Božinovića i direktora karlovačke tvornice oružja Željka Pavlina potpisan je u Karlovcu i on je početak suradnje u sklopu koje će hrvatska policija biti opremljena modernom jurišnom puškom.

- Prvih je stotinu pušaka od rujna bilo u postrojbama naših instruktora, ona je testirana i svi su iznimno zadovoljni njenim performansama, vrhunskom kvalitetom, izvedbom na svjetskoj razini. Nakon specijalne, jurišnom ćemo puškom opremiti i interventnu policiju, ali i druge policijske postrojbe; temeljnu i graničnu policiju koji će ovo oružje koristiti u održavanju javnog reda i mira – kazao je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.

Dodao je i da će svaki policajac dobiti dozvolu da je obučen za korištenje VHS puške, instruktori će biti licencirani od tvrtke HS produkt da obavljaju obuku policajaca, a i oružari u policiji će u HS produktu proći obuku oko održavanja.

Željko Pavlin je kazao da je isporuka ove jurišne puške i hrvatskoj policiji velika referenca HS produktu, iako tvrtka gotovo 98 posto proizvoda izvozi. Do sada, dodao je, policija je radila sa zastarjelim modelima pušaka.

- Naša je policija itekako aktivna i u drugim zemljama regije, od Njemačke, Francuske, tako da je velika stvar to što se naši vrhunski policajci pojavljuju vani s našim oružjem. Inače, puška ima dodanu vrijednost, modularna je i na nju se može nadograditi lampa, laser, noćna optika i iznimno je sigurna. Primjerice, u slučaju pada ne opali, već samo onda kada treba. U proizvodnji je od 2015. i razvijen je u suradnji s MORH-om i MUP-om, koristi municiju kalibra 5,56 milimetara – pojasnio je direktor Pavlin.