Izbornik
Naslovnica Vijesti
23 nesreće u dvorištu obitelji Babić

'Jednom će nam autom uletjeti u sobu'

Gabrijel Babić iz Slavonskog Broda
Foto: Ivica Galović/ PIXSELL
Očajna obitelj Babić, u čiju se dvorišnu ogradu u Ulici Ljudevita Posavskog u Slavonskom Brodu automobil zabio po 23. put u 16 godina, tvrdi da nagib na prometnici nije izveden po pravilima struke

Očajna obitelj Babić obratila se medijima nakon što se u noći sa subote na nedjelju pred njihovom obiteljskom kućom u Ulici Ljudevita Posavskog u Slavonskom Brodu dogodila prometna nesreća u kojoj se automobil 23. put u 16 godina zabio u njihovu ogradu i potpuno je srušio. Tvrde da nagib na prometnici nije izveden po pravilima struke pa iz jakog i nepreglednog zavoja auti im završe u dvorištu.

– Upravo sam otišao na spavanje i odjednom osjetio kako nam se zatresla kuća. Istrčao sam iz kreveta i imao što vidjeti; automobil nam se zabio u kapiju. Doslovno ju je porušio! Razbijeno vozilo stajalo je nasred ceste – rekao je stanar Gabrijel Babić. Babići kažu kako su se u više navrata obraćali gradskoj upravi, policiji i drugim nadležnim službama koje nikako ne rješavaju njihov problem. Ako se uskoro ništa ne poduzme, boje se da bi sljedeći automobil mogao završiti u njihovoj spavaćoj sobi.

Foto: Ivica Galović/ PIXSELL

– Sa susjedom sam prije dvije godine pisala peticiju, nema kamo nismo išli, ali nitko ništa ne poduzima. Najviše me je strah zbog djece, prošli put auto nam je došao do ulaznih vrata. Ne znam više bih li se smijala ili plakala – kaže vlasnica kuće Antonija Babić. Kako je riječ o nerazvrstanoj gradskoj cesti, s upitom smo se obratili gradskoj upravi, iz koje su nam kratko odgovorili: – Problem učestalih prometnih nesreća u Ulici Ljudevita Posavskog zahtijeva cjelovit pristup u rješavanju i stoga će na ovu temu svakako biti sazvana sjednica Savjeta za sigurnost u prometu. Nakon toga moći ćemo vam dostaviti više informacija – poručili su iz Grada.