Izbornik
Naslovnica Vijesti
Lokalni izbori

Josip Živković kandidat SDP-a za gradonačelnika Šibenika

Josip Živković, kandidat SDP-a za gradonačelnika Šibenika
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Kandidatura Josipa Živkovića po mnogima je neočekivan potez najjače oporbene stranke u gradu jer se očekivalo da će se aktualnom gradonačelniku Željku Buriću (HDZ) suprotstaviti Franko Vidović, predsjednik šibenskog SDP-a

Josip Živković kandidat je SDP-a za gradonačelnika Šibenika, objavili su u četvrtak gradski SDP-ovci, što je po mnogima neočekivan potez najjače oporbene stranke u gradu, jer se očekivalo da će se aktualnom gradonačelniku Željku Buriću (HDZ) suprotstaviti Franko Vidović, predsjednik šibenskog SDP-a, saborski zastupnik i član Predsjedništva te stranke.

Vidović je na konferenciji za novinare istaknuo kako je Živković izabran zbog svojih stručnih kvaliteta i kompetencija, te nije opterećen politikom ni pozicijama.

- Joško je jednoglasno izabran na sjednici Gradskog odbora. Idemo na ove izbore s novim ljudima, ne vraćamo se na staro i napravit ćemo ono što najviše može koristiti Šibeniku - poručio je.

 Josip Živković rođen je u Šibeniku, 6. prosinca 1973. godine. Oženjen je i otac troje djece. Završio je Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, a svoju je profesionalnu karijeru gradio u renomiranim domaćim i stranim kompanijama. Od 2010. do 2013. sudjelovao je u radu šibenske Gradske uprave kao stručni suradnik za elektrotehničke poslove, Pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, šef brojnih projekata, među kojima je i "Revitalizacija tvrđave Sv. Mihovila", kao prvi gradski projekt financiran iz EU fondova.

Izjavio je kako je šibenski SDP otvoren za suradnju s puno stranaka, ali ne samo s njima, već mu je želja da gradonačelnički mandat provede u koaliciji s građanima Šibenika. - Želim biti gradonačelnik svih građana Šibenika i pokazati da Šibenik treba više i da može bolje. Desetljećima zapušten od svih u glavnom gradu države, Šibenik nije nikada uspio ostvariti svoj potencijal. Iako HDZ vodi i državu i grad, nikako da vidimo sinergijski učinak bliskosti s centralnom vlašću, jer u HDZ-u do Šibenika očito ne drže - naglasio je Živković.

Pozivam birače oporbe i Mosta da mi daju povjerenje

 Da HDZ-u nije stalo do Šibenika vidi i u nedavno objavljenoj strategiji te stranke za lokalne izbore u kojoj, kaže, kao važne gradove navode Split, Zadar, Omiš i Metković. "Pozivam sve glasače opozicije, pa i Mosta da mi daju povjerenje, jer ja ću se boriti da Šibenik postane vidljiv i u Zagrebu. Vratit ćemo Šibenik onima koji ga vole", rekao je Živković.

 Smatra kako su u zadnje četiri godine gradovi oko Šibenika otišli deset godina unaprijed u odnosu na njegov grad, koji ih sada treba stići.

 - Cijeli život sam radio, nisam imao veze i zaleđe, a uspio sam poštenim radom sebi izgraditi pristojan život u svakom pogledu, i obiteljskom i financijskom. Sve ono što sam na taj način naučio želim dati svom gradu, a ne obrnuto. Ne želim vlast u gradu,  želim mu dati srce i dušu. Ne želim više da nas zovu selo pokraj Zadra, ne želim da živimo od pisme i sna. Želim da živimo od rada jer drugog recepta za to nema. Priče, bajke i opravdanja, to je za slabiće. A mi Šibenčani nismo slabići i vrijeme je da to i pokažemo -  zaključio je Živković.