Izbornik
Naslovnica Vijesti
konstituirajuća sjednica

Marko Katanović predsjednik Gradskog vijeća Križevaca

Mario Rajn
Foto: Mario Rajn/Facebook
Potpredsjednici Gradskoga vijeća Križevaca su Eduard Krmpotić (Grupa birača) i Mato Devčić (HDZ)

Marko Katanović (SDP) izabran je danas za predsjednika Gradskoga vijeća Križevaca na konstituirajućoj sjednici, a potpredsjednici su Eduard Krmpotić (Grupa birača) i Mato Devčić (HDZ).

Na lokalnim izborima Grupa birača osvojila je 32,59 posto glasova i osam vijećničkih mjesta, HDZ 19,84 posto i četiri mjesta, SDP i partneri 19,62 posto i četiri mjesta, HDS i HSLS 14,86 posto glasova i tri mjesta, HSS 6,59 posto i jedno vijećničko mjesto te Mreža nezavisnih lista 6,47 posto i jedno vijećničko mjesto.

Za gradonačelnika je u drugom izbornom krugu izabran Mario Rajn iz Grupe birača, a za njegove zamjenike Danijel Šaško i Mario Martinčević. Članovi Gradskoga vijeća su Saša Ružić, Dubravko Picig, Štefica Wolf, Eduard Krmpotić, Ana Končurat, Igor Frbežar, Tena Teklić i Sanela Stručić (Grupa birača), Mato Devčić, Stjepan Peršin, Neven Jaki i Đuro Klopotan (HDZ), Ivan Majdak, Mihaela Kemenović, Marko Katanović i Dejan Pernjak (SDP), Branko Hrg, Ivica Švagelj i Jadranka Stručić (HDS), Marijan Vuković (HSS) i Hrvoje Gužvinec (Mreža).