Izbornik
Naslovnica Vijesti
Međunarodni dan obitelji

Murganić uručila 20.000 kuna Udruzi obitelji 8+

Ministrica Nada Murganić
Foto: Branimir Bradarić
Ministrica Nada Murganić rekla kako se ona i njeno ministarstvo, kao i cijela Vlada, zalažu za demografsku revitalizaciju Hrvatske

Povodom Međunarodnoga dana obitelji ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić rekla je tijekom današnje posjete Vukovaru kako je Vlada RH, s ciljem demografskog oporavka, u vrlo kratkom vremenu donijela nekoliko mjera. Podsjetila je na neke porezne mjere, ali i najavila da će u četvrtak na sjednici Vlade RH biti usvojen prijedlog nacrta zakona o rodiljnim naknadama. Prema njenim riječima u saborskoj proceduri je već i prijedlog zakona o subvencioniranju stambenih kredita za mlade.

- To su neke od mjere s tim da često naglašavamo kako je veći dio tih mjera nemoguće provesti ako nisu kao preduvjeti omogućena financijska sredstva kroz gospodarski rad, radna mjesta, više plaće - rekla je Murganić.

Ministrica je danas u Vinkovcima Udruzi brojnih obitelji 8+ uručila ček na iznos od 20.000 kuna te rekla kako je danas u Hrvatskoj mali broj obitelji koje imaju petero djece, a kamoli osam i više.

- To je ispod jedan posto, a s obzirom na to da imamo i obitelji koje nemaju niti jedno dijete, ovakve obitelji su posebne i rado ih podržavamo - rekla je Murganić.

U izjavi novinarima ministrica je rekla kako se ona i njeno ministarstvo, kao i cijela Vlada, zalažu za demografsku revitalizaciju Hrvatske.

- Upravo zato me posebno rastužila reakcija Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a koji je mjere Vlade za demografskom obnovom u proglasu "Kad će Hrvatska dobiti modernu obiteljsku politiku?" okarakterizirao na "zloćudan način - rekla je Murganić dodajući da se žene SDP-a očituju na Zakon o radu koji je donijela Vlada SDP-a tijekom 2014. godine i u kojem se preferirao rad na određeno vrijeme. Prema riječima ministrice u tom zakonu se nije omogućio povratak ženama nakon porodiljnog dopusta na njihovo radno mjesto.