Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Jednostavnije do nekretnine

Najam stanova i građevinskih parcela za mlade obitelji

Mirko Duspara
Foto: Ivica Galović/ PIXSELL
Grad će financirati izgradnju dviju stambenih zgrada s ukupno 12 stanova površine od 47 do 58 četvornih metara, a mlade obitelji će imati mogućnost svojevrsnog zakupa gradskog zemljišta za potrebe gradnje obiteljske kuće i to na razdoblje od 99 godina

Mlade obitelji uskoro će na području Slavonskog Broda moći jednostavnije i povoljnije riješiti svoje stambeno pitanje. Naime, Grad će financirati izgradnju dviju stambenih zgrada s ukupno 12 stanova površine od 47 do 58 četvornih metara. Pravo najma gradskih stanova imat će mlade obitelji čiji članovi ne prelaze dob od 45 godina i koji nemaju u vlasništvu nekretninu na području RH, a procijenjena vrijednost ove prve faze projekta je 1,5 milijuna kuna.

Kako je objasnio gradonačelnik Mirko Duspara, isti kriteriji primjenjivat će se i kod drugog jučer predstavljenog stambenog projekta, a riječ je gradskim zemljištima na kojima će mlade obitelji imati pravo građenja obiteljskih kuća.

Foto: Slavonski Brod

- Pojednostavljeno, to znači da će mlade obitelji imati mogućnost svojevrsnog zakupa gradskog zemljišta za potrebe gradnje obiteljske kuće i to na razdoblje od 99 godina. Taj zakup plaćat će oko 100 kuna mjesečno, a ako za to pokažu interes, zemljište će nakon deset godina moći i otkupiti – rekao je Duspara.

Prema njegovim riječima, Grad će tako rasteretiti mlade obitelji troška od prosječno 20 tisuća eura prilikom gradnje obiteljske kuće, koliko trenutno iznosi prosječna tržišna cijena građevinskih parcela na području Slavonskog Broda. Nakon sklopljenog ugovora o pravu građenja na gradskom zemljištu, mlade će obitelji imati rok od tri godine za izgradnju kuće.