Izbornik
Naslovnica Vijesti
Katarinski sajam

Najljepši štand vještih majstora starih zanata

Katarinski sajam
1/8
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Članovi Sekcije tradicijskih i umjetničkih obrta, kovač Drago Žambok, lončar Ivan Serdar, remenar Darko Martinović i opančar Krunoslav Paun, svojim su lijepo uređenim "radnim mjestom" na kojem su spojili staro i novo oduševili stručni žiri

Štand brodskog Udruženja obrtnika proglašen je najljepšim na tradicionalnom, 22. Katarinskom sajmu, koji je jučer otvoren u Slavonskom Brodu. Članovi Sekcije tradicijskih i umjetničkih obrta, kovač Drago Žambok, lončar Ivan Serdar, remenar Darko Martinović i opančar Krunoslav Paun, svojim su lijepo uređenim "radnim mjestom" na kojem su spojili staro i novo oduševili stručni žiri.

Održali su i prezentaciju projekta "Budi majstor – učimo da ne zaboravimo", gdje su prikazali svoje vještine, a u demonstraciji su aktivno sudjelovali i posjetitelji.

- Majstorskom poslu treba vratiti dostojanstvo. Mi ne dolazimo tu da se slikamo, nego da radimo i živimo od svog rada – poručio je Žambok, u čijoj se obitelji kovački zanat njeguje već stotinu godina. Ovogodišnji sajam okupio je više od 250 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, među kojima i znatan dio onih koji su došli prvi put, a otvorila ga je pomoćnica ministra poduzetništva i obrta Ana Mandac.