Izbornik
Naslovnica Vijesti
Remont u Osijeku

Nakon 20 godina obnavlja se tobogan na gradskom bazenu

Gradski bazeni Osijek
Foto: Gradski bazeni Osijek
Tobogan je postavljen 1997., kada su bazeni i građeni, i dio je same građevine, a 20 godina nije obnavljan. Dotrajao je, metalni su dijelovi nagriženi i korordirali zbog klora i vlage. Razmontirat će se kućica na vrhu, izmijeniti stepenište, poveći je to zahvat, objašnjava direktor Stjepan Čuraj

U veliko radilište pretvoreni su Gradski bazeni u Osijeku. Započeo je u utorak redoviti remont, pred sezonu kupanja, a novost je da će se građani, nakon više od godinu dana, uskoro ponovno moći spuštati niz vodeni tobogan. Izvan funkcije je od lani jer je, zbog dotrajalosti, bio opasan za kupače.

- Tobogan je postavljen 1997., kada su bazeni i građeni, i dio je same građevine, a 20 godina nije obnavljan. Dotrajao je, metalni su dijelovi nagriženi i korordirali zbog klora i vlage. Razmontirat će se kućica na vrhu, izmijeniti stepenište, poveći je to zahvat – objašnjava Stjepan Čuraj, direktor gradske tvrtke Športski objekti.

Investicija je to od približno 200.000 kuna.

- Novi bi nas tobogan stajao 900.000 kuna, a toliko novca nemamo. Odlučili smo se na polurješenje, ali koje je sigurno – nastavlja on.

Iz svih je bazena ispuštena voda, a u njih će se ponovno uskakati od Velikog četvrtka, 13. travnja. Do tada je, pak, puno posla. Temeljito će čistiti i dezinficirati sve bazene, terase, zidove i podove prekrivene pločicama, kabine, saune, tuševe, toalete, galerije, tribine...

- Predviđeni su i izmjena ležajeva na turbinama i motorima klimata, deratizacija i dezinsekcija, pregled dimnjaka i čišćenje peći, ugradnja novih ploćica, krečenje prostora, izmjena rasvjete, pregradnih zidova, vratašaca, filtera, pospremanje zimskog pokrova vanjskog bazena – navodi Čuraj.

Jedna od većih investicija

Jedna je to od većih, ističe on, investicija na Gradskim bazenima, a dosegnut će ukupno 300.000 kuna.

- Uz tobogan, od većih zahvata treba izdvojiti i izmjenu plastičnih pokrova na preljevnicama mješovitog bazena, vrijednu oko 30.000 kuna, te izmjenu dijela garderobnih ormarića – nastavlja direktor.

Iako nije radio tobogan, zadovoljni su lanjskom brojkom od oko 90.000 posjetitelja.

- Pridodajmo tome i 5.400 ulaza organiziranih putem Školskog športskog saveza u sklopu programa navikavanja na vodu djece predškolskog uzrasta, provjere znanja plivanja učenika petih razreda, obuke neplivača učenika petih razreda osnovnih škola te klubovi – zaključuje.