Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Jedinstvena manifestacija

Natjecala se rekordna 131 ekipa, a pojelo se sto prasaca i vola

Pečenkijada u Slavonskom Brodu
1/6
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Na polojskom izletištu okupili su se bajkeri iz svih krajeva Hrvatske, ali i Švicarske, Slovenije, Srbije i BiH

Bogata slavonska trpeza i pečenka s ražnja, ali i riba i drugi morski specijaliteti mamili su mirisom i okusom na slavonskobrodskoj Pečenkijadi, koja je u organizaciji Moto kluba Brod devetu godinu zaredom održana na polojskom izletištu. Bila je to odlična prilika da se u druženju s bajkerima iz drugih hrvatskih krajeva, ali i Švicarske, Slovenije, Srbije i BiH, obilježi završetak još jedne uspješne sezone.

Ova jedinstvena gastronomska manifestacija privukla je pozornost više od tri tisuće zaljubljenika u masne proteine, a svoje umijeće u pečenju pečenki pokazala je rekordna 131 ekipa. Omiški gusari nastupili su izvan konkurencije jer, kažu, ne žele otimati primat Slavoncima.

– Naravno da volimo pečenku. Da je ne volimo, ne bismo bili ovdje. Međutim, pripremili smo i naše tradicionalne dalmatinske specijalitete, kojima ćemo počastiti naše domaćine – kaže “gusarica” Marija Šiljeg.

Pečenke premazivane mašću, uljem, vodom i solju, a na kraju i pivom, polako su se okretale uz vatru i mirisom mamile posjetitelje. O tome koliko su natjecatelji bili uspješni, najbolje govori to što je sve ispečeno u trenutku pretvoreno u kosti i mrvice. Uključujući i vola na ražnju, s kojim su se predstavili članovi Motokluba Reborn iz Dugog Rata i Jastrebi iz Züricha.

– Svake godine smo tu. Lani smo pekli prasca i osvojili prvo mjesto – rekao je Ante Lozić iz Reborna.