Izbornik
Naslovnica Vijesti
Lokalni izbori

Nezavisni vijećnik Licul kandidat SDP-a i HSU-a za gradonačelnika Pule

Mauricio Licul
Foto: Dusko Marusic/Pixsell
Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja izrazio je zadovoljstvo što su ove dvije stranke uspjele stvoriti sinergiju i okupiti se oko nestranačkog kandidata

Mauricio Licul, nezavisni gradski vijećnik i nekadašnji istaknuti član Ladonje koja se naknadno ugasila, kandidat je koalicije SDP-HSU za pulskog gradonačelnika na svibanjskim lokalnim izborima.

"Promjene u ovom gradu su nužno potrebne jer godinama slušamo uvijek ista obećanja koja se ne realiziraju, od garažnih kuća i izgradnje novih vrtića do poduzetničkog inkubatora. Mislim da je vrijeme da uz pomoć građana Pula jasno kažemo da želimo bolju Pulu", kazao je predsjednik pulskog SDP-a Danijel Ferić na konferenciji za novinare. 

Stvaranje političke sinergije

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja izrazio je zadovoljstvo što su ove dvije stranke uspjele stvoriti sinergiju i okupiti se oko nestranačkog kandidata, "koji se već osam godina kali u Gradskom  vijeću i spreman je razgovarati i djelovati pozitivno za grad Pulu". "Mislim da ovaj grad zaslužuje puno više i smatram da je neopravdano zapostavljen već duže vrijeme. Stoga želimo napraviti iskorak u politici, odnosno da se ne dijelimo i razbijamo na stranke i strančice, da ne fragmentiramo biračko tijelo, već stvorimo jednu političku sinergiju", poručio je Hrelja.

Potpredsjednik SDP-a i saborski zastupnik Peđa Grbin pozvao je sve građane Pule da dobro razmisle o tome koliko su uistinu zadovoljni kako se upravljalo Pulom u posljednjih 12 godina. "Ako poput mene smatraju da je grad u lošem stanju, ako im je neugodno šetati središtem grada i ako se osjećaju nelagodno kada pogledaju u fasade koje se raspadaju, odnosno ako smatraju nepojmljivom činjenicu da se u gradskoj upravi ili u nekoj gradskoj tvrtki ne mogu zaposliti bez članske stranačke iskaznice, onda neka traže promjene, a ova koalicija nudi alternativu", istaknuo je Grbin. Za Licula je rekao kako je osam godina "rudario u Gradskom vijeću" te je dobro upoznat sa svim problemima u gradu. 

Sam Licul je je kao razlog gradonačelničke kandidature naveo viziju grada po mjeri svih građana, a ne aktualnih političkih elita, "koje za mene nisu elita". "Pula predugo živi u jednoj učmaloj i apatičnoj realnosti, a to jedino ide na ruku aktualnoj gradskoj vlasti. Uvjeren sam da su promjene moguće, a upravo jedan ujedinjen i zajednički izlazak cijele oporbe je jedna poluga i način kako da se te promjene dogode", poručio je i dodao kako "ne želi provoditi prikrivenu diktaturu u vrlo skupi PR, koji na kraju uvijek plaćaju građani Pule".