Izbornik
Naslovnica Vijesti
Radost u OŠ Blaža Tadijanovića

Nova škola u Podcrkavlju otvorena nakon šest godina čekanja

Podcrkavlje škola
1/8
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Dosad su učenici nižih razreda išli u staru i derutnu školu iz 1964, a oni stariji putovali u petnaestak kilometara udaljeni Slavonski Brod

Šest godina od početka gradnje, danas je počela nastava u novoj školi u Podcrkavlju. Školsko zvono je zazvonilo, a problemi koji su posljednjih godina obilježili realizaciju projekta izgradnje nove zgrade područne OŠ Blaža Tadijanovića napokon su postali prošlost.

Nastava će se za 175 učenika od prvog do osmog razreda odvijati u jednoj smjeni u najmodernijim učionicama i kabinetima. Iako je projektna dokumentacija za gradnju ove škole izrađena još 2007., a dvije godine kasnije tadašnji ministar obrazovanja potpisao ugovor o gradnji, sve dosad su učenici nižih razreda išli u staru i derutnu školu iz 1964, a oni stariji putovali u petnaestak kilometara udaljeni Slavonski Brod.

- Osjećam se radosno i ponosno kao i svi drugi roditelji i djeca. Mislim da smo svojim primjerom i drugima pokazali da se treba i vrijedi boriti za svoju djecu – rekao je predstavnik vijeća roditelja Željko Medić.