Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Neće prihvatiti ponudu

Novi natječaj za karlovačko sklonište za pse čeka novi zakon

Sklonište za pse
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Veterinarska ambulanta iz Pokupskog Cerja je na natječaju, koji je Grad raspisao u srpnju, dala najpovoljniju ponudu za poslove skloništa za životinje s karlovačkog područja

Damir Mandić kao predsjednik Klub HDZ-HSS-HSLS, ali i kao predsjednik karlovačkog Gradskog vijeća, kazao je da neće podržati odluku gradonačelnika na današnjoj sjednici Gradskog vijeća koji predlaže da brigu o skloništu za pse u iduće četiri godine preuzme Veterinarska ambulanta iz Pokupskog Cerja.

Oni su na natječaju, koji je Grad raspisao u srpnju, dali najpovoljniju ponudu za poslove skloništa za životinje s karlovačkog područja. Prema toj ponudi psi s gradskih ulica bi se, umjesto u Utinju kod Karlovca, vozili u Pokupsko Cerje. To, ali i činjenica da je ambulanta iz druge županije na lošem glasu zbog odnosa prema životinja, najviše je zasmetalo zaštitare životinja pa su tražili da Grad nađe način da odustane od natječaja.

- Predložit ćemo da se ne prihvati niti jedna ponuda za obavljanje poslova skloništa za životinje i očekujemo da to bude prihvaćeno jednoglasno. Natječaj je proveden po propisima i u redu je postupak gradonačelnika da predloži Vijeću ovakvu odluku, no naš stav je da nakon puno razgovora i reakcija zainteresirane javnosti, udruga za zaštitu životinja i naših sugrađana, treba krenuti u novi natječaj. Nakon donošenja novog Zakona o zaštiti životinja, koji nudi i nova rješenja vezana za skloništa za životinje, raspisat ćemo novi natječaj – kazao je D. Mandić. Do tada o psima vodi brigu aktualni koncesionar, karlovački CRPK. Nije isključio niti mogućnost gradnje skloništa za pse za sve gradove i općine u županiji.