Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Vijenci za branitelje

Obilježili 25. obljetnicu akcije 'Šagovina '91'

Polaganje vijenaca
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Ilustracija
Riječ je o jednoj od najvećih oslobodilačkih operacija u ovom kraju tijekom Domovinskog rata, kojom su branitelji uspješno razbili srpske napade, oslobodili Mašičku Šagovinu i osujetili sve planove neprijatelja o osvajanju Nove Gradiške

U Cerničkoj Šagovini prigodnim je programom obilježena 25. obljetnica akcije "Šagovina '91". Riječ je o jednoj od najvećih oslobodilačkih operacija u ovom kraju tijekom Domovinskog rata, kojom su branitelji uspješno razbili srpske napade, oslobodili Mašičku Šagovinu i osujetili sve planove neprijatelja o osvajanju Nove Gradiške. U akciji je trinaest branitelja položilo svoje živote za slobodu i neovisnost domovine. U njihovu čast položeni su vijenci na spomenik koji im je podignut u središtu sela.

- Cernička Šagovina u to je vrijeme bila na prvoj liniji obrane, dnevno su na nju i okolna mjesta cerničke općine padale stotine granata. Bila je to velika pobjeda te veliki poticaj i zamah za oslobođenje cijele zapadne Slavonije – rekao je Nikola Jugović, načelnik općine Cernik.