Izbornik
Naslovnica Vijesti
Proslava Dana grada

Od prošlog rođendana Vukovar je dobio šetnicu, zatvoreni bazen, nogostupe...

Dan grada Vukovara
Foto: Branimir Bradarić
Radi skorih lokalnih izbora i činjenice da je raspušteno Gradsko vijeće neće biti održana svečana sjednica Gradskoga vijeća, ali će zato gradska priznanja i nagrade zaslužni građani dobiti na zajedničkoj večeri Grada Vukovara i prijatelja Grada

Polaganjem vijenaca podno Spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata danas je Grad Vukovar obilježio Dan Grada. Radi skorih lokalnih izbora i činjenice da je raspušteno Gradsko vijeće neće biti održana svečana sjednica Gradskoga vijeća, ali će zato gradska priznanja i nagrade zaslužni građani dobiti na zajedničkoj večeri Grada Vukovara i prijatelja Grada.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava podsjetio je kako je Grad Vukovar status slobodnoga kraljevskoga grada dobio još 1221. godine te istaknuo kako je od prethodnoga gradskoga "rođendana" napravljeno puno. Ukazao je kako je Vukovar u zadnjih godinu dana dobio zatvoreni bazen, šetnicu uz Dunav, obnovljene ulice, nogostupe…

- Učinjeno je jako puno i jako puno toga se promijenilo. Pomaci su mnogobrojni na svim poljima. Meni su osobno najvažniji pomaci u Gospodarskoj zoni gdje se konačno mogu vidjeti hale koje svijetle i koje rade i noću. Izradili smo i prijedlog novoga Zakona o Vukovaru koji bi trebao biti uskoro donesen i od kojega očekujemo velike rezultate - rekao je Penava.

Govoreći na rođendan grada Penava je rekao kako su mu iznimno važni i nematerijalni rezultati koji su do sada ostvareni, a kroz koje je, kako je rekao, Vukovaru vraćen dignitet i ponos.

- Kroz zadnjih nekoliko godina stvorili smo dojam da u Vukovaru ipak glavnu riječ vode Vukovarci i da postoji netko tko ima stav, bori se za njega i zna ga artikulirati. Sve to što radimo, radimo za dobrobit grada i njegovih građana -  istaknuo je Penava.

Odgovarajući na novinarski upit o razini suživota u Vukovaru 26 godina nakon rata rekao je kako je zadovoljan s istim, ali i da ne dvoji da je suživot među Vukovarcima mogao biti i bolji.