Izbornik
Naslovnica Vijesti
U podne prvog dana Nove 2017.

Odvažnih 11 Ogulinaca i prijatelja skočilo u jezero Sabljaci

Novogodišnje kupanje u jezeru Sabljaci
1/6
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Ove su godine u pomoć priskočili i članovi Gorske službe spašavanja koji su morali razbiti led debeo čak četiri centimetra

Ogulinac Zvonko Ranogajec s još deset prijatelja i entuzijasta dolazak Nove godine četvrt put za redom proslavio je kupanjem u jezeru Sabljaci u Ogulinu.

Za razliku od prijašnjih godina, ove je godine, prije no što je s prijateljima skočio u hladnu vodu, prvo trebao pomoć članova Gorske službe spašavanja koji su morali razbiti led debeo čak četiri centimetra. To ne čudi obzirom da su Karlovac i Ogulin zadnja dva jutra među najhladnijima u Hrvatskoj s jutarnjim temperaturama od minus osam ili minus devet stupnjeva Celzijusovih.

No, u podne prvog dana ove godine, temperatura zraka se podigla na plus 2, a vode na plus četiri stupnjeva Celzijusovih.

Grad pripremio besplatno vino i čaj

Grad Ogulin podržava ovu atrakciju koju su započeli Ogulinci u želji da i oni populariziraju svog grad po jednoj popularnoj atrakciji koju su prihvatili i brojni mještani. Prvo prijepodne u godini oni su u velikom broju, njih oko 500, došli na jezero Sabljaci kako bi ohrabrili svoje sugrađane u skoku u hladno jezero. Grad im je pripremio besplatno kuhano vino i čaj.

Osim Zvonka Ranogajca, idejnog začetnika kupanja u jezeru Sabljaci, na skok u jezero ove su se godine odvažili i Dario Matijašić, Ljerko Žanić, Zvonko Lipošćak, Ivica Ugarković koji je došao iz Korenice radi toga, Saša Poljak, Marinko Puškarić - Rike, Dalibor Kovačić, Željko Stipetić koji je i dogradonačelnik Ogulina, zatim Zoran Marinić kojemu je to prvi skok s prijateljima, te Josip Ranogajec.