Izbornik
Naslovnica Vijesti
Lege za djecu Superjunake

Osječki humanitarci biciklima do Zadra na utrku Wings for life

Osječki humanitarci biciklima do Zadra na utrku Wings for life
1/7
Foto: Privatna arhiva
U osječkoj su ekspediciji za Zadar, uz Vukotića, Tomana i Lenarda, i Davor Brmež, Dražen Ćućić te Saša Drinić, inače "Lega" u invalidskim kolicima

Skupina entuzijasta i ljudi velikog srca iz Osijeka, Lege za djecu Superjunake, bit će "dodatna krila" utrke Wings for life u nedjelju u Zadru. Petorici Lega pripala je, kažu, čast biciklirati za one koji ne mogu kao pratnja najboljim trkačima po kategorijama. Dvojica od njih biciklima će prevaliti i put od Osijeka do Zadra, a nazvali su ga Legemaraton.

- Naš čelični dvojac Ivica Lenard i Igor Toman biciklima kreću iz Osijeka u petak ujutro, a u Zadar bi trebali doći u subotu oko podneva. Ostatak ekipe kotrljat će se, ipak, u udobnosti kombija i s nestrpljenjem iščekivati njih dvojicu – najavio je "Lega" Mirko Vukotić. Najzahtjevnija će im biti, dodaje, noćna dionica zvana Velebit.

U osječkoj su ekspediciji za Zadar, uz Vukotića, Tomana i Lenarda, i Davor Brmež, Dražen Ćućić te Saša Drinić, inače "Lega" u invalidskim kolicima.

- Posebno se veselim putovanju u Zadar jer je moja ekipa pronašla način da i moji kotači osjete atmosferu najveće utrke na svijetu za one koji ne mogu, u jedinstvenom Zadru – oduševljen je Drinić.

Sudjelovanje na utrci Wings of life, osječkim je humanitarcima potvrda kako su njihov trdu i misija prepoznati i izvan granica njihova grada. Svi koji to prepoznaju, mogu se za sljedeće akcije uključiti donacijom na broj žiro računa HR4424070001100401308.