Izbornik
Naslovnica Vijesti
Nagrađeni volonteri

Ovo su ljudi koji pomažu invalidima da im život bude što kvalitetniji

Dodjela nagrada najboljem volonteru i poslodavcu za osobe s invaliditetom koju je organiziralo Povjerenstvo za osobe s invaliditetom Grada Slavonskog Broda
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Gradonačelnik Mirko Duspara, koji je i uručio nagrade pobjednicima, istaknuo je kako je njihov rad primjer kako se može doprinijeti da život osoba s invaliditetom, bez obzira na stupanj i vrstu invalidnosti, bude što kvalitetniji

Povjerenstvo za osobe s invaliditetom Grada Slavonskog Broda šestu je godinu zaredom u sklopu programa obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom organiziralo dodjelu godišnjih volonterskih nagrada. Izbor je ove godine upriličen u više kategorija, pa je tako nagrada za volonterski angažman pojedinca dodijeljena medicinskoj sestri Magdaleni Vuleti na prijedlog Udruge za unapređivanje duševnog zdravlja "Vrapčići", u kojoj volontira već dvije godine.

Nagradu za dugogodišnji volonterski angažman dobila je Slavica Kondžić, koju je nominiralo Društvo multiple skleroze Brodsko-posavske županije, dok je priznanje za svakodnevni volonterski angažman za nezaposlene osobe na prijedlog Radija 92FM otišlo u ruke Stanislava Pletikapića.

Godišnja nagrada za promicanje volonterskog rada dodijeljena je, na prijedlog Volonterskog centra, Meliti Matić, dok je obiteljska volonterska nagrada pripala majci i kćerki, Rajki i Tijani Radojčić, koje je nominirala brodska Udruga osoba s intelektualnim teškoćama "Regoč". Prema izboru Povjerenstva, poslodavac godine za osobe s invaliditetom je HEP, operator distribucijskog sustava d.o.o. Elektra Slavonski Brod, dok su Gimnazija Matija Mesić i njezin volonterski klub "Carpe Diem" nagrađeni kao primjer dobre prakse organizacija koje potiču volontiranje.

Gradonačelnik Mirko Duspara, koji je i uručio nagrade pobjednicima, istaknuo je kako je njihov rad primjer kako se može doprinijeti da život osoba s invaliditetom, bez obzira na stupanj i vrstu invalidnosti, bude što kvalitetniji. On je rekao da Grad u skladu sa svojim mogućnostima nastoji što veći broj javnih objekata prilagoditi potrebama teško pokretnih i nepokretnih osoba.